Як закарпатці пластиком отруюють ліси, ріки, а також власне життя

На жаль, дехто не надає великого значення проблемі сміття, оскільки не розуміє, якої шкоди собі іншим він може нанести. Насправді ж, ситуація драматична. У складі відходів є отруйні речовини, хімічні сполуки, важкі метали, які у будь-якому разі потрапляють у водойми – або прямо, або через ґрунтові води, або в результаті випаровування води через дощ, пише газета ЯСНО.  

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

 Якщо говорити про пластмасові відходи, то вони завдають просто колосальної шкоди. Пластик розкладається протягом декількох сотень, а крім того виділяє різного роду шкідливі речовини. На більшості звалищ пластик спалюють з метою звільнення місця для нових партій відходів, але при спалюванні із нього виділяються важкі метали, що руйнують озоновий шар. Крім цього, в результаті згорання утворюється дим, який при потраплянні в організм людини або тварини, може привести до смертельно небезпечних захворювань і навіть смерті. Продукти розпаду пластмаси піднімаються в повітря і випадають згодом назад на поверхню Землі у вигляді кислотних дощів.

І пластик – це не лише пляшки, але й упаковки з-під ліків, які жменями ковтають закарпатці, не думаючи про наслідки як для власного здоров’я, адже усі ліки мають побічні ефекти, так і для інших, адже коробочки та інструкції до таблеток нерідко можна побачити будь-де на природі. Варто додати, що чомусь про це ніхто не говорить… людей не учать ні як не смітити, ні як бути здоровими. Ніхто не говорить про те, якої шкоди організму завдає неправильне харчування, яким шкідливим може стати об’їдання смаженим і жирним, екрани телевізорів переповнені рекламою про диво-майонези та кетчупи, які справді роблять їжу смачнішою, але набагато шкідливішою. Навпаки вживання шкідливих продуктів пропагується на кожному кроці, адже потім нібито можна випити диво-пігулку. Яка покращує травлення. Це не правда! Таблетка, якою б вона не була ефективною, не лікує, а лише знімає симптоми… і мало хто попереджає, що вона один орган нібито лікує, а десять інших калічить. Нині фармацевтична галузь є найбагатшою у світі, торгувати ліками зараз вигідніше навіть, ніж зброєю • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост