Дебютний матч Миколи Цимбала на чолі «Миная» ознаменувався першим набраним очком

Заробити важливий пункт вдалося проти ковалівського Колоса. Команда Костишина володіла ініціативою, але за 90 хвилин так і не змогла розпечатати ворота суперника. У підсумку – нульова нічия в надрезультативному 20 турі чемпіонату України.

Реклама в газеті 050 222 50 50

Відзначимо, що це четвертий матч поспіль для Миная, в якому вони не зуміли забити. До слова, у дебютанта Прем’єр-ліги найгірша атака в чемпіонаті – 12 голів в 19 матчах. Проте вони залишилися на передостанньому місці, тепер відрив від Руху становить два пункти. Саме проти команди з Винників минайці зіграють в наступному турі. Однозначно це буде визначальний поєдинок за збереження місця в еліті, пише footballua.tv

Фото:: Офіційний сайт УПЛ

І як стало відомо, головний тренер «Колоса» Руслан Костишин прокоментував нульову нічию в матчі з «Минаєм» в матчі 20-го туру УПЛ, повідомляє ua-football.com

– В обох матчах з «Минаєм» «Колос» був фаворитом, але недобрав свого. Ви незадоволені результатом?

– Результатом дійсно незадоволені. Щоб грати у ЛЄ, ми повинні перемагати такі команди як «Минай», зі всією повагою до них. Не сказати, що ми погано зіграли сьогодні, але зіграли так, що не перемогли й не піднялися в таблиці.

Ніби й до футболістів немає претензій, але чогось не вистачило. Наша команда вміє грати лише на супер-мотивації. А на класі ми вигравати не можемо. Класу немає. Нам важко даються ігри першим номером. Були моменти, але не використали їх у першому таймі. А в другому розладились.

– А чому так трапилося в другому таймі?

– Та розладилися, та й вітер заважав. Може, тому й «Минай» у першому таймі виглядав так погано. Цю гру можна розділити на дві частини саме через вітер. Ми грали у Туреччині при вітрі – це інший футбол. Вітер заважає вести м’яч, давати паси, заважає виходити через пас з захисту. У цьому проблема нашого поганого другого тайму.

– Багато ваших нинішніх гравців свого часу грали в Ужгороді. У них була особлива мотивація?

– Треба їх запитати. Я не думаю, що була якась особлива мотивація, адже вони були в багатьох командах. Хіба для Чурка це, думаю, був особливий матч, бо це його край рідний. А якщо гравець грав тут півроку або рік – то не особливо мотивує.

– З командами аутсайдерами ви втратили багато очок. Як будете надолужувати це з топ-командами?

– Кожна гра – це нова історія, кожна гра – за три очки. А як вона складеться – буде видно. Рухаємося від гри до гри. Футболісти повинні виконувати установку тренера, тренер також мусить підготувати правильні настанови. Адже інколи й тренери помиляються. Кожна гра – це нова історія і ми будемо готуватися до кожного матчу, щоб реалізувати шанси потрапити у Лігу Європи.

– Втрати з аутсайдерами зумовлені недостатньою мотивацією?

– Тут не в мотивації справа, а у вмінні діяти першим номером. Треба діяти технічно, швидко ухвалювати рішення, добре працювати з м’ячем. А це набагато важче, ніж грати на контратаках з простором. У нас збірна зіграла з Францію 1:1 – і всі її хвалили, а потім з таким же рахунком зіграли першим номером проти інших команд – і вже проблема. Для гри першим номером потрібні футболісти, які добре працюють з м’ячем. На все є свої причини.