Переплутав труби: в Ужгороді без газу залишилися 16 квартир, магазин та кафе

16 квартир, магазин та кафе залишилися без газопостачання на вулиці Швабській в Ужгороді. Сталося це 3 квітня. У систему газопостачання потрапила вода.

Трапилося це через те, що майстер, який підключав газову колонку до мережі, переплутав місцями приєднання води та газу. Про це сьогодні, 5 квітня, повідомила майстерка “Закарпатгазу” Ганна Купровська. За її словами, дозволів на такі роботи чоловік не мав, пише Суспільне Закарпаття

“Маємо випадок несанкціонованого підключення газової колонки сторонньою особою, — пояснила вона. — Майстер, який це робив, підключився не до газу, а до води. Ми попереджуємо всіх споживачів, щоб вони не залучали до таких робіт сторонніх осіб. Треба підключення робити спеціалізованою організацією”.

За словами Ганна Купровської, газовий лічильник власників квартири, де встановлювали колонку, а також лічильники ще 4-х їхніх сусідів демонтували. Прилади висушать та перевірять. Якщо вони непридатні, їхню вартість відшкодують ужгородці, в помешканні яких встановлювали колонку.