Після смерті батька брат хотів мене зарізати, бо я отримав у спадок хату

Що робити, коли між двома рідними братами починається справжня війна через спадщину і ті, що разом росли, їли з однієї тарілки, раптом стають ворогами. А ще й дружини підливають масла у вогонь. До газети ЯСНО за порадою звернувся закарпатець Дмитро. Чоловік у відчаї і питає, що йому робити.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Із Василем ми росли душа в душу. Між нами різниця всього рік і ми навіть до одного класу ходили. Усі думали, що ми – двійнята. Розумілися малими дуже доборе. Вигороджували один одного перед батьками. Коли щось наробили. Хто б тоді міг подумати, що колись ми станемо ворогами.

Усе почалося з того, що Василь поїхав жити до іншого міста. Там він учився. Там одружився, там залишився. Я після школи працював у рідному селі, доглядав батьків. У їхню хату привів і Оксану. Тут же ми побудували новий будинок. Батько допомагав. Але робив усе я власними силами. На будинок заробив теж я, постійно їздив на заробітки, поки були сили. Зараз маю вдома магазин і не їжджу нікуди. Та скільки я вклав у все це!  Не лише коштів. Але й власної душі!

Брат бував у батьків рідко, гостював не частіше, ніж тиждень на 5-6 років. Його дружині у селі не подобалось, її дратували запахи, відсутність, як вона каже, нормальної цивілізації. Так, у нас немає театрів та кіно, але є всі умови для комфортного життя.  Та щось Люся не любила нас, називала простаками.

Ще за життя батько склав заповіт і переписав усе, що мав, на мене. Я ж був біля нього, доглядав за ним, коли став немічним. Брат ніби ні на що й не претендував. Та коли батьки повмирали, він приїхав мою хату ділити… Казав, нехай її продаю і гроші ділю порівну. Ми вже й судилися, та всі суди він програв. А одного разу напився і хотів мене зарізати сокирою. Знаю, що він не такий. Це накручує його дружина. Моя жінка також ненавидить брата та Люсю, але хоча б не намовляє мене на страшні вчинки. Мені дуже болісно усвідомлювати, що єдина рідна людина, що залишилась, так люто мене ненавидить. Мені б так хотілося помиритися з братом, але як це зробити? Порадьте, будь ласка, що робити • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост