У будинку загиблого дідуся залишились напризволяще 40 собак, десятки котів, папуг та морських свинок

Пекло, інакше не можна назвати середовище, в якому літній чоловік із Чехії  утримував сотні тварин. Він любив своїх собак, кроликів, папуг, голубів, морських свинок та котів, але вже не міг за ними належним чином доглядати. Коли старенький помер, родичі, з якими він до того часу не контактував, були у відчаї. Вони не мали уявлення про величезну кількість тварин, що жили в будинку посеред фекалій, безладу та мотлоху. На допомогу прийшли рятувальні служби, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Сорок собак

Кілька асоціацій взяли участь у операції спасіння. Вони ловили тварин цілий день і везли їх прямо до ветеринарних клінік, а потім на тимчасову перетримку, де вони одужають.

«Ми спіймали близько сорока собак. Заберемо до себе тих, яких прилаштувати поки що не вдасться», – сказала Мартіна Бартова з асоціації допомоги тваринам. Вона додала, що ніколи не бачила нічого подібного: «Я вражена. Мені дуже шкода “, – зазначила жінка.

Складний відлов

Ловити тварин було зовсім не просто. Собаки не були соціалізованими, боялися незнайомців. Рятувальникам довелося шукати їх у кутах будинку, демонтувати сараї та укриття, щоб дістатися до них. Навіть ванну знесли через одного собаку. Деякі виявилися агресивними і кусали. Там було багато вагітних сук, одна з них почала народжувати. Цуценята були у жахливому стані.

Папуги – селекціонерам

Деякі тварини, особливо папуги, морські свинки, кролики та голуби, поїхали з будинку дідуся  прямо до нових господарів, переважно досвідчених заводчиків. Окрім того, зоозахисники врятували кількох кроликів, морських свинок, хвилястих папуг та кокатілів.

Вдячні родичі

Рідних загиблого чоловіка вразила швидкість та професіоналізм рятувальників. Вони висловили вдячність за проведену непросту роботу.

Весь догляд за тваринами тепер фінансуватиметься зоозахисними організаціями. Не було потреби залучати будь-які органи влади для допомоги. Родичі підписали угоду про пожертви, в якій відмовились від усіх тварин. Отже, після одужання кожен зможе переїхати до нових будинків • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост