Site icon zakarpatpost.net

Експрем’єр Словаччини, який втратив посаду через “Спутник V”, приїхав до Москви за вакциною

Міністр фінансів Словаччини Ігор Матович, який втратив посаду глави уряду через скандал із закупівлею російської вакцини, у четвер в Москві проведе зустріч щодо поставок “Спутник V”.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це Матович написав на своїй сторінці у Facebook.

Матович у Москві зустрінеться з Кирилом Дмитрієвим, генеральним директором Російського фонду прямих інвестицій, якому безпосередньо підпорядковується виробник вакцини “Спутник V” і з яким було погоджено контракт на 2 млн вакцин.

“Переговори, звичайно, будуть пов’язані з вакциною. Будь-які перешкоди та систематичні намагання не допустити “Спутник V” до Словаччини я засуджую від усього серця та зроблю все, що зможу, щоб зробити їх невдалими врешті-решт, а мільйони людей в Словаччині нарешті могли почати робити щеплення “Спутником”. Результати повідомлю. Тримаємо кулачки”, – написав Матович.

Як відомо, Словаччина зіткнулася з політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 мільйонів доз російської вакцини від коронавірусу “Спутник V”.

Прем’єр Ігор Матович пішов у відставку, його місце зайняв Едуард Гегер.

Напередодні словацька газета Denník N повідомила, що Словацький державний інститут контролю за лікарськими засобами досліджував партію “Спутника V”, закуплену попереднім складом уряду, і дійшов до висновку, що вона не ідентична тій, яка отримала позитивний відгук в авторитетному медичному журналі The Lancet.

ЗакарпатПост

Exit mobile version