Лікарка назвала суму, в яку нині обходиться лікування тяжкого хворого на коронавірус на добу

Лікарні, де надають допомогу хворим на коронавірус, наразі більше забезпечені медикаментами, аніж торік навесні.

В Україні лікування пацієнта з коронавірусом, який перебуває у критичному стані, обходиться до 20 тисяч гривень на добу. У цьому суму входить низка препаратів, зокрема, для стимуляції імунітету й антибіотики.

Про це повідомила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Наталія Матолінець в інтерв’ю УНІАН, пише ТСН.

“Зараз ми вже більше забезпечені медикаментами, ніж на початку пандемії. У середньому лікування пацієнта в гострий критичний період обходиться до 20 тисяч гривень на добу. Це вводяться седативні препарати, антибіотик, для розрідження крові та стимулятори імунітету”, – розповіла вона.

Крім того, за її словами, британський штам, який активно нині циркулює Україною, найбільше вражає молодь, людей працездатного віку. Також наразі у більшості пацієнтів 80-90% ураження легень тоді, як раніше було 70%.

“На сьогодні у нас наймолодша пацієнтка – 22 роки. Це дівчина, у якої виявлений цукровий діабет та тяжка пневмонія, вона на штучній вентиляції легень, боремося за її життя. Найстаршому нашому пацієнтові у реанімації 89 років. Тобто є різна вікова категорія, але найбільше поступає пацієнтів у віці від 46 до 53-60 років. Це люди, які ходять на роботу, в яких є температура, ломка, нежить, тобто в яких інфекція перебігає дуже легко і вони на неї майже не звертають увагу. От вони ходять-ходять… А потім в один момент зранку прокидаються (9-12 доба) і вже таблетка не допомагає. Їх привозять каретою швидкої допомоги, а там 80-90% ураження легень”, – розповідає медикиня.

 ЗакарпатПост