Увага, нерест! На Закарпатті поліція штрафуватиме рибаків за риболовлю

З 1 квітня 2021 року в Україні стартувала нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Нагадуємо, що в період нересту заборонено:

Проведення будівельних, днопоглиблюваних робіт, видобування піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших робіт.

Проведення змагань зі спортивного рибальства. Дозволено любительський вилов риби до 3 кг на одну особу на період весняно-літньої заборони, з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега.

Пам’ятайте, що у випадку порушення визначених правил рибальства під час нересту передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність:✔️згідно зі ст.85 (Порушення правил рибальства) КУпАП передбачений штраф від 34 до 170 гривень, а на посадових осіб – 170 – 510 гривень. Якщо рибальство здійснюється із використанням зброї, вибухових чи отруйних речових, то штраф становить від 340 до 680 гривень.✔️згідно зі ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, передбачено штраф від 1700 до 3400 гривень. Якщо рибальство здійснюється із використанням зброї, вибухових чи отруйних речових, то штраф становить від 3400 до 6800 гривень.

Дотримуйтеся правил і будьте відповідальними! – повідомляє патрульна поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост