УЄФА може змусити всіх футболістів робити щеплення від коронавірусу для допуску на Євро-2020

УЄФА разом з медичною комісією розробляє спеціальний протокол для учасників Євро-2020, яке повинно відбутися влітку 2021 року в 12 містах Європи, пише ТСН.

Одним з пунктів цього протоколу може стати обов’язкова вакцинація від коронавірусу для всіх гравців, тренерів і персоналу команд, повідомляє Corriere dello Sport.

Також розглядається інший варіант – надання результату тесту з наявністю антитіл в організмі. Якщо щеплення все ж будуть обов’язковими, то їх доведеться зробити 600 футболістам – по 25 гравців у заявках 24 команд на Євро-2020.

Зазначається, що аналогічне правило може торкнутися і вболівальників, які забажають відвідати матчі Чемпіонату Європи.

Раніше УЄФА підтвердив, що Євро-2020 відбудеться з глядачами. Всі 12 міст-господарів, які повинні прийняти турнір, висловили готовність допустити уболівальників на трибуни.

Міста-господарі турніру: Санкт-Петербург (Росія), Лондон (Англія), Мюнхен (Німеччина), Баку (Азербайджан), Рим (Італія), Бухарест (Румунія), Дублін (Ірландія), Копенгаген (Данія), Більбао (Іспанія), Глазго (Шотландія), Будапешт (Угорщина), Амстердам (Нідерланди).

  • Фінальний турнір Євро-2020 повинен був відбутися від 12 червня до 12 липня 2020 року у 12 містах континенту, але через пандемію коронавірусу був відкладений на рік.
  • Нові дати проведення турніру: 11 червня – 11 липня 2021 року.
Групи Євро-2020 ІГ

ЗакарпатПост