Пара разом 85 років, у шлюбі – 81 рік

Вони познайомилися у 1934 році. Тоді їй було 20, йому – 21. Вперше побачилися на уроці зоології в університеті, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Сподобались одне одному з першого погляду і почали  зустрічатися. Через чотири роки вирішили поєднати долі назавжди.

Тепер чоловіку 107 років, а дружині – 106. Ця пара є справжнім рекордсменом серед подружніх пар. У час, коли родини живуть разом по кілька років, а то й місяців, навіть важко собі уявити такий сімейний досвід. Зараз люди розлучаються по 2-3, а то й 6-7 разів, а вони  поруч із одним партнером усе життя.

Джон Хендерсон та Шарлотта Кертіс  живуть у США, пам’ятають усі найзнаменніші прориви людства за останні 100 років: радіо, Інтернет, телебачення, світові війни…

Поєднали долі вони у важкі часи, пара хотіла заробити трохи грошей, щоб побудувати будинок. Вони провели медовий місяць у Сан-Антоніо, зупинившись у готелі, який коштував 7 доларів за ніч.

Закохані обожнюють подорожувати, особливо на круїзних лайнерах. Вони побували в Південній Америці, Скандинавії, Китаї та десятці інших місць.

То в чому ж секрет їхнього шлюбу?

Кажуть, що вміють прислухатись одне до одного, непорозуміння ніколи не вирішують криком, спільно шукають компромісне рішення. Усі розбіжності намагаються залагодити перед тим, як лягти спати.

А в чому секрет довголіття?

За словами сімейної пари – у правильному харчуванні. Вони ніколи в житті не їли фастфуду, вживають багато свіжих овочів та фруктів, не п’ють алкоголь та газовані напої. Ще одна фішка – активність. Джон досі займається у спортзалі майже кожен день. Шарлотта надає перевагу заняттям вдома. За винятком поганого слуху, у них відмінне здоров’я.

А ще у Хендерсонів немає дітей.

«Деякі люди кажуть, що саме тому ми так довго живемо!» — жартує Джон • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост