Чому з’являється рання сивина. Назвали причину

Колір волосся залежить від співвідношення двох природних пігментів: чорно-коричневого еумеланіна і жовто-червоного феомеланіна. Якщо волосся сивіє, значить клітини, що продукують меланін (меланоцити) перестали працювати належним чином.  У волоссі накопичуються мікроскопічні бульбашки перекису водню, і вони стають білими зсередини. Про це говорять медики, пише газета ЯСНО з посиланням на UkrMedia.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Половина всіх людей до 50 років мають значну кількість сивого волосся.  Представники європеоїдної та монголоїдної раси починають сивіти після 30 років, а Негроїди – після 40. Про передчасне посивіння говорять лише в тих випадках, коли волосся стало втрачати колір після 20 років.

Втрата меланіну багато в чому обумовлена ​​генетично. Лише в рідкісних випадках поява сивини залежить і від інших чинників: способу життя, харчування, екологічної обстановки та інше.

Рання сивина – це медична проблема?  Саме по собі поява сивого волосся медичною проблемою не є, хоча іноді до скорочення клітин, що продукують меланін можуть привести такі стани:

Стрес. Всупереч поширеній думці, «стресова теорія» сивини залишається непідтвердженою.  Дослідження Нью-Йоркського університету (2013) показало, що стрес може привести до виснаження меланоцитів в основі волосяних фолікулів у мишей.  Надійніших доказів поки не з’явилося, але існує маса менш наукових даних на її підтримку.

Куріння.  Дослідження 1996 року показало, що куріння може стати причиною передчасного посивіння.  Виявляється, курці мають в 4 рази більше шансів рано посивіти в порівнянні з некурящими.

Чи можна зупинити появу сивини?

Поки єдиними «ліками» від сивини залишається фарба для волосся.  Не існує ніяких спеціальних дієт, харчових добавок, вітамінів або білків, які могли б якимось чином вплинути на цей процес (хоча деякі недобросовісні виробники заявляють про протилежне).

Не існує ніяких спеціальних дієт, харчових добавок, вітамінів або білків, які могли б зупинити посивіння • Більше цікавих новин читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост