Землю під будівництво у Боздоському парку не виділять: депутати Ужгорода не подолали вето мера

На позачерговій сесії Ужгородської міської ради сьогодні, 15 квітня, депутати не подолали вето міського голови Богдана Андріїва щодо надання дозволів на розробку проєктів землеустрою. Про це йдеться в повідомленні на сторінці міськради у Facebook, пише Суспільне.

Йдеться про пункт 1,41 проєкту № 148 “Про надання і відмову у наданні дозволів на розробку проєктів землеустроїв щодо відведення земельних ділянок”, який передбачав виділення земельної ділянки площею 10 соток на вулиці Радищєва під індивідуальне житлове будівництво (буферна зона Боздоського парку на Слов’янській набережній).

На попередній сесії, яка відбулась 5 квітня, міський голова Ужгорода ветував одне з п’яти рішень про виділення земельних ділянок з-поміж прийнятих на останній сесії міської ради.

“Земельна ділянка на вулиці Олександра Радищева площею 0,10 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд не відповідає містобудівній документації. Тому дію цього пункту рішення міський голова і ветував, земельна ділянка залишається у власності громади Ужгорода”, — йдеться в повідомленні Ужгородської міськради.

В сесійній залі 15 квітня зареєструвалися 33 депутати, і жоден не проголосував за подолання “вето”. Водночас категорично проти забудови цієї ділянки висловились 6 депутатів.

Депутат Олександр Волосянський від партії “Слуга народу” написав на своїй сторінці у Facebook: “Ми всі розуміємо, що цю ділянку віддали під забудову не за “просто так”. Перед виборами всі кандидати обіцяли захищати зелені зони від незаконних забудов і рейдерських захоплень”.

ЗакарпатПост