«Закарпатгаз» проводитиме повну інвентаризацію показань лічильників: що це означає

На початку квітня частина користувачів онлайн-сервісів, що використовують у побуті природній газ, зіткнулись зі складнощами при передачі показань лічильників. У зв’язку з цим АТ «Закарпатгаз» прийняло рішення про проведення повної інвентаризації показань лічильників газу.

Для таких споживачів, аби привести у відповідність суми, вказані у квитанціях, до показників реального споживання, контролери будуть проводити фотофіксацію показань лічильників за допомогою мобільного додатку. У зв’язку з цим просимо споживачів надавати доступ до приладів обліку представникам АТ «Закарпатгаз». Це займатиме лише кілька секунд.

Інвентаризація буде здійснюватись співробітниками компанії і не потребує жодної участі з боку клієнтів. Зауважимо, що перевірка показань лічильників буде проводитись з врахуванням епідситуації.

«Сьогодні на підприємстві працює трохи більше 100 контролерів, а кількість споживачів природного газу в області — понад 275 тисяч. Процес інвентаризації вимагає певного часу. Тому просимо закарпатців поставитися до цього з розумінням і не хвилюватися», — пояснив начальник відділу інспектування АТ «Закарпатгаз» Олександр Кіндяк.

Нагадаємо, відповідно до Кодексу газорозподільних систем, затвердженим Постановою НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 року, кожен споживач зобов`язаний щомісяця самостійно фіксувати показання приладу обліку газу. Передавати показники слід з 1 по 5 число кожного місяця. Контролери АТ «Закарпатгаз» здійснюють звірку показань один раз на пів року, повідомляє пресслужба АТ «Закарпатгаз»

ЗакарпатПост