Рейси до Ужгорода із червня запускає авіакомпанія WINDROSE

Українська авіакомпанія WINDROSE airlines у червні запускає регулярні авіарейси ще до трьох міст: Київ-Ужгород-Київ, Київ-Чернівці-Київ та Київ-Кривий Ріг-Київ. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор президентської програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що наприкінці минулого року Кабінет міністрів затвердив Перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів до 2023 року. Окремими пунктами там робиться наголос на тому, щоб провести реконструкцію цілої низки регіональних аеропортів. На цьому, зазначив К.Тимошенко, особливо акцентує Президент Володимир Зеленський.

“У найближчі роки у рамках президентської програми “Велике будівництво” ми плануємо відновити 16 регіональних аеропортів. І якраз цими днями ми отримали черговий потужний сигнал, який вказує, що ми рухаємося у правильному напрямку: прийнято рішення, що вже у червні українська авіакомпанія WINDROSE airlines запускає регулярні авіарейси ще до трьох міст – Ужгорода (тричі на тиждень), Чернівців (тричі на тиждень) та Кривого Рогу (чотири рази на тиждень)”, – повідомив Кирило Тимошенко.

За його словами, перельоти будуть здійснюватися на комфортних і нових літаках ATR-72-600, призначених саме для регіональних перевезень. 

“Рішення авіакомпанії – ще один стимул до того, щоб активніше розбудовувати інфраструктуру в аеропортах”, – підкреслив заступник керівника Офісу Президента.

Тимошенко наголосив, що державна влада зорієнтована на те, аби популяризувати серед українців звичку користуватися внутрішніми авіаперевезеннями, а для перевізників – створити комфортні умови для роботи. Досвід 2020 року показав, що розвиток внутрішньої авіації дозволить підтримувати авіакомпанії у кризові часи, додав він, повідомляє Закарпатська ОДА.

ЗакарпатПост