АНОНС. Закарпатці в Америці: мізерна оплата праці, презервативи у гаманці і надзвичайно дорога стоматологія

Ужгородка Катерина Огієнко, втративши роботу вдома, спробувала знайти щастя за океаном.  Далися взнаки розповіді подруг, які виїхали до Америки про безтурботне життя у США, про легкі гроші та цікавий відпочинок. «А чому б і не спробувати», – вирішила 22-річна дівчина і почала оформляти документи.  Пришвидшити процес допомогли знайомі, тож незабаром вона була вже у Бостоні, пише газета ЯСНО.

Доглядати за дітьми – справа відповідальна

Катерина закінчила педагогічний вуз у Києві, тож в рідному Ужгороді працювала у одному з дитсадків. Працевлаштувалася також через зв’язки, адже випускників подібних спеціальностей дуже багато, тож на одне місце претендує з десяток охочих.

«Було непросто. Малеча дуже рухлива, багато бігає, постійно паде, розбиває голови і коліна. Відповідальність – колосальна, – каже газеті «ЯСНО» дівчина. – Якось після перевірки адміністрація закладу вирішила відправити в пенсію всіх, хто досяг відповідного віку і звільнити тих, хто пропрацював менше трьох років. Казали, що це – вимушений крок. Чому – досі не розумію. Та й власне не дуже шкодувала про те, що мене звільнили, планувала влаштуватися в приватний садок, розраховуючи на більшу зарплату. До слова, знайти роботу за фахом мені так і не вдалося. У заклади, що працюють, як кажуть, на дому, конкурсний відбір ще суворіший. Мене просто не взяли. Через місяць зателефонувала колишня директорка і запропонувала повернутися, однак уже… її секретаркою. Звісно ж, я відмовила. Не для того ж п’ять років вчилася в університеті, щоб виконувати роботу, для якої достатньо атестату про середню освіту. На жаль, характер у мене такий, гордий» • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост