Чехія висилає з країни 18 російських дипломатів

Працівники російського посольства в Празі були чітко ідентифіковані спецслужбами ЧР як офіцери російських спецслужб СВР і ГРУ.

Чехія висилає з країни 18 російських дипломатів.

Про це повідомили увечері суботи прем’єр республіки Андрій Бабіш та його заступник, міністр внутрішніх справ Ян Гамачек, передає “Укрінформ”.

Гамачек, який наразі тимчасово виконує функції міністра закордонних справ, викликав російського посла Змеєвського та повідомив його про те, що “вирішив вислати всіх працівників російського посольства в Празі, які були чітко ідентифіковані спецслужбами ЧР як офіцери російських спецслужб СВР і ГРУ”.

“Протягом 38 годин територію Чеської республіки мають залишити 18 співробітників російського посольства”, – сказав Гамачек, який визнав, що це призведе до ще більшого погіршення чесько-російських відносин.

Віцепрем’єр пояснив цим також той факт, чому не відбудеться його візит до Москви, який мав би розпочатися наступного понеділка.

“Чеська Республіка є правовою державою і повинна реагувати відповідно до прийнятих правил”, – додав Бабіш. Він високо оцінив роботу чеських спецслужб.

Загалом у посольстві РФ у Чеській Республіці наразі працює майже 130 дипломатів.

ЗакарпатПост