Я важу всього 109 кілограмів, а чоловік каже, що я товста

Добре, коли люди люблять своє тіло незалежно від того, яким воно є, однак деколи скинути зайві кілограми потрібно задля власного ж здоров’я. І коли рідні дають поради, не треба на них ображатись.

До газети ЯСНО звернулося подружжя Марії та Миколи. Чоловік переконує дружину, що їй потрібно схуднути, бо вона може серйозно захворіти, вона ж переконує, що зовсім не товста.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Останнім часом у дружина з’явилася задишка. Їй важко схилитися, вона просить мені підрізати їй нігті на ногах, навіть по господарству деколи безпорадна», – переконує Микола.

Він серйозно занепокоєний станом жінки, адже вона ще молода – їй усього 27 років. Та вона, за його словами, нічого не хоче чути, їсть постійно і набирає вагу.

«Чоловікові чомусь перестала податись моя зовнішність, – скаржиться Марія. Мені ж не 18 років. Та й я народила аж трьох дітей. Не можу я бути тонкою, як дошка. Та й не модель я, а звичайна жінка. Собі я подобаюсь. Я ніколи худою не була, просто останнім часом важу більше, ніж раніше. А що, гени в мене такі. Батько важить 132 кілограми. Мати 126. Тож я ще струнка. Може, Микола коханку завів, якщо придирається до моєї статури!»

Чоловік запевняє, що кохає дружину, але його непокоїть, що через кілька років вона набере ще більше кілограмів і серйозно захворіє.

«Я добра їй хочу, а вона ні за що не хоче розуміти. Вигадує всякі нісенітниці щоб або на мене наїхати, або себе виправдати., – розповідає він. – Я навіть обняти її не можу, такою неосяжною стала. Вона й мене загодувати пробувала, та я ніколи не їм через силу. Я розумію, що добре, коли жінка смачно готує, але ж обжиратися не можна. То погано як для власного самопочуття, так навіть і гріх. Як рятувати Марію – гадки не маю!».

Жінка на слова Миколи ображається і запевняє, що коли вони одружувалися, він знав, що вона схильна до зайвої ваги, але тоді йому це не заважало.

«Не знаю, що на нього надійшло, зітхає вона. – Я здорова, багато працюю вдома, постійно на кухні. Діти завжди чисті і ситі. Це – головне. Переконана, що я чудова господиня. Такий плюс чоловік мав би гідно оцінити, а не шукати недоліки. Та й мама мені завжди казала, що жінка має бути у тілі, бо чоловіки – не собаки, на кістки не кидаються. Батько жодного разу мамі зауваження за вагу не зробив, любить її і цінує навіть через багато років після одруження. Оце – справжній чоловік!»

Микола ж пояснює, що хоче дружині лише добра.

«Якби я її не любив. Мені було б байдуже, як вона виглядає і як почувається. Та поки Марія молода, її нічого не болить, вона не усвідомлює, на що наражає свій організм. Із роками можуть початись дуже серйозні проблеми. Поки що цьому можна запобігти, саме тому я й б’ю на сполох… поки не пізно!», – каже він.

Та Марія все одно стоїть на своєму і запевняє, що вона важить небагато і їй є ще куди «поправлятись».

«Вважаю, що коли потрібно буде, я візьму себе в руки і скину скільки потрібно кілограмів, але зараз я не бачу в цьому потреби», – наголошує вона.

Утім Микола стверджує, що дружина не лише сама переїдає, але й перегодовує синів і вони всі троє вже як колобки. Тому чоловік шукає спосіб пояснити Марії, що бажає їй лише добра.

«Не знаю, може до дієтолога, чи до психолога з нею піти. Та біда, бо не хоче.», – зізнається він. Чоловік просить поради від читачів газети ЯСНО і сподівається, що таки врятує дружину від більш серйозного ожиріння • Більше життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост