Закарпатець побував у країні, де 2015 року вважали зайців меблями

Чи знаєте Ви, що Франція є найвідомішою і найвідвідуванішою в світі країною? А що голубів там називають літаючими щурами?

Взагалі ставлення до тварин у французів дещо дивне, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Париж – не просто столиця, але й найбільший і найпопулярніший туристичний центр Франції. Але в такій величезній столиці можна зустріти диких лісових тварин. Наприклад, неподалік від центру можна побачити зайців.

Незважаючи на те, що символом Франції є півень,  особливої любові до тварин, як у інших країнах Європи, тут немає. Донедавна у законодавстві вони значилися як меблі. І  тільки у 2015 році вдалося змінити Цивільний кодекс і їх визнали живими істотами. І навіть у ХХІ столітті  закон викликав обурення серед політиків, фермерів та скотарів, мовляв, він може зашкодити сільському господарству.

За останнє століття тваринний світ Франції помітно став біднішим. Пояснюється це тими ж проблемами, що й на Закарпатті: винищенням тварин самою людиною, вирубкою лісів, погіршенням екології.

Незважаючи на це, тваринний світ Франції зберігся краще, ніж в інших великих країнах Західної Європи. Тут можна зустріти бурих ведмедів, сарн, диких кіз, лисиць, борсуків, видр, кабанів, оленів, білок, косуль, бобрів, муфлонів та багатьох інших представників дикої природи. Найчастіше, звісно, вони живуть у лісових районах, особливо в горах • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост