Бім сам зцілив себе після того, як його збила машина

Жінки намазувалися глиною і чоловіки падали до їх ніг штабелями

Інформатор газети «ЯСНО» вирішив поділитися з читачами унікальною історією про свого собаку, який зцілився сам, маючи вроджену інтуїцію до того, де шукати порятунку і демонструючи неймовірну близькість з природою.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Тоді я ще жив із батьками в невеликому містечку. Наша хата була біля дороги і машини, які неслися повз на шаленій швидкості не раз збивали наших котів, які виходили на асфальт погрітись на сонечку чи просто перебігали вулицю.

Так от. Якось взяли ми від знайомих миле собачатко, яке назвали Бімом. Песик був гарнющим і розумнющим, з білою кучерявою довгуватою шерстю, у його очах зорилася  якась жага до всього нового. Допитливо він пхав свою мордочку всюди, де можна і куди не можна було. Його чорний носище завжди щось винюхував.

Ми багато бродили з ним лісами і він ніколи від мене не відходив далеко. З ним було завжди спокійно, бо собацюра готовий був мене захистити від будь-якого нападника.

Але одного разу трапилося нещастя. Бім вибіг за мною на вулицю і потрапив під колеса автомобіля. Я думав, що він загинув. Але пес був живим. У невеличкому населеному пункті у той час не було навіть ветеринара. Тож я покладався лише на Бога. Не знаю, що з ним було, але перші кілька тижнів він лише лежав, навіть їв, не встаючи, потім волочився по землі, ніби повзав. Так тривало десь три місяці… а далі пес одужав. Як він зцілився я й гадки не мав, але невимовно радів диву.

Прожив Бім ще років 10, а потім помер від старості.

А я через багато років знайшов розгадку його дивовижного зцілення.

Виявляється, глина наділена неймовірними якостями і може лікувати.

Її широко застосовували ще в Стародавньому Єгипті: тамтешні красуні, за рецептом знаменитої цариці Нефертіті, накладали глину на розігріте ефірною олією тіло й залишали на декілька годин поспіль. Ефект був неймовірним: глина нібито робила жінок настільки спокусливими, що чоловіки падали до їхніх ніг штабелями.

Єгиптяни глиною консервували мумії. Римляни використовували її для прання. У стародавніх папірусах знайдено рецепти лікування глиною зовнішніх і внутрішніх запалень, інфекцій, абсцесів, розладів кишечника і навіть сифілісу. Високу оцінку давали глині Діоскорид, Пліній Старший, Гален, Авіценна, а Гіппократ писав, що глина і морська грязь виводять з організму все шкідливе й негативне, а запальні процеси, що відбуваються в тканинах, переходять у глину разом із неприємними запахами.

Українці з давніх-давен також зцілювалися за допомогою глини. Наприклад, «мазальною рудою глиною», пересмаженою на сковороді, присипали дитині вражені запрілістю місця на тілі. Жовту вологу глину прикладали до очей при їх хворобі, змішуючи глину з відваром помету ластівок, прополісу та березового гриба лікувалися від захворювань печінки, споживаючи розчин по кілька ложок перед їжею. Широке застосування знаходила глина у наших пращурів і в народній ветеринарії. Розведеною на буряковому квасі глиною обмазували домашніх тварин, зокрема свиней, якщо ті хворіли на «рожу», лікували мастит у корів. Набряки та нариви на ногах корів чи коней, також лікували рідкою глиною, обмазуючи уражені місця.

Більше ніж 100 років тому німецький лікар лікував отруєння карпатською глиною і всі його пацієнти одужували. А тим, хто не вірив у позитивні результати його практик, радив провести експеримент: покласти ложку карпатської глини у літр молока – в результаті, як він запевняв, навіть у спеку молоко не прокисне протягом декількох днів. Крім того, Хайнс Баттенберг запевняв, що глина містить природний радій, який виводить з нашого організму все, що гниє, все, що розкладається, та все те, що веде до виникнення пухлин.

У деяких країнах глину навіть зараз застосовують для знезараження води, зберігання овочів і фруктів, її навіть додають у їжу. Глина утримує велику кількість біологічно активних речовин, мінеральної солі й мікроелементів, що благодійно впливають на ендокринну систему людини та сприяють правильному обміну речовин. Глина, що глибоко залягає в землі, стерильна і має найкращі бактерицидні властивості. А ще… глина — сильний антисептик, її можна прикласти навіть до рани з кровотечею.

Отже, Бім про все це хоч і не знав, але відчував і зумів себе зцілити. Неймовірно, але тварини вміють жити в такій гармонії з природою, якої сучасній людині від них потрібно повчитись • Більше життєвий історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост