Названо одну з найпопулярніших вакансій у період карантину в Україні: кому платять 27 тисяч

В Україні тільки за останній місяць кількість запитів на роботу охоронцем становила 30 тис. Попит на таких співробітників у ситуації, коли деякі підприємства й офіси закрилися, зросла.

Як розповіла OBOZREVATEL Олена Кірільєвніна, керівниця з роботи з партнерами в Jooble, зарплата охоронця залежить від багатьох факторів: графіка роботи – наприклад, це може бути доба через дві або потижнево; рівня фізичної підготовки пошукача; наявності й умов місця проживання, масштабу роботодавця – великої охоронної компанії або, наприклад, власника кількох МАФів.

Згідно з даними сайту Jooble, зараз по Україні можна знайти роботу на зарплату від 4500 грн до 27 000 грн залежно від перерахованих вище умов роботи і регіону.

До речі, попит зараз більш ніж у 7 разів перевищує пропозицію. Переважно пошук претендентів на цю вакансію зосереджено у великих містах – Києві, Харкові та Дніпрі, де працевлаштуватися шансів набагато більше, ніж у регіонах.

Як стверджує колишній в.о. міністра економіки Павло Кухта, незважаючи на коронакризу, динаміка зростання зарплат українців 2021-го не буде сильно відрізнятися від попередніх років:

“Ситуація зі зростанням зарплат зазвичай стабільна з року в рік. Зараз економіка кардинально не змінилася, тому змін чекати не варто. Можна зробити висновок, що 2021-го зарплати будуть швидше рости в тих сферах, де зростання вже було раніше, в 2018-2019 роках”.

ЗакарпатПост