У Мукачеві відкрили новий Центр надання адміністративних послуг

Нова сучасна будівля ЦНАПу – найбільша на Закарпатті, збудована за сучасними енергоефективними технологіями з скляними стінами та перегородками.

Для жителів громади в новому ЦНАПі доступно 336 адміністративних послуг. Тут можна оформити закордонний паспорт, ID-картку, свідоцтво про народження, зареєструвати шлюб, отримати послуги органів опіки, архітектури, торгівлі, реклами, також оформити різні види матеріальних допомог та отримати послуги щодо питань благоустрою та земельних питань.

👉Окрім того, у Центрі надання адміністративних послуг працюватиме й абонентська служба АВЕ та водоканалу. А вже незабаром тут можна буде зареєструвати автомобіль, здати екзамени водія й оформити водійське посвідчення.

☝️“На сьогоднішній день у нас є більше 350 адміністративних послуг, яке надає місто. Наша ціль, аби було не менше 700 . Ця будівля має слугувати завершенням часу, коли ми ходимо по місту по різним інституціям… Тобто є єдине вікно де можна прийти та отримати адміністративну послугу, чи документи і не ходити по цілому місту”, – зазначив міський голова Андрій Балога.

✅Послуги надаються за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу». При вході працюватиме рецепція, де двоє фахівців надаватимуть консультації з навігації у ЦНАПі та за потреби допомагатимуть з реєстрацією у електронній черзі.

✅Принцип електронної черги простий: спеціальний термінал видає кожному відвідувачу талончик з номером, а коли ця цифра засвітиться на моніторі – можна підходити до адміністратора аби звернутися за необхідною послугою або консультацією.

✅Оплатити послуги можна буде в терміналі самообслуговування або у відділенні банку, яке розміщення на першому поверсі будівлі. Про готову послуг мешканець отримає смс-сповіщення, телефонний дзвінок. Тут відсутній контакт з чиновником: адміністратори фронт-офісу приймають документи, які вже обробляють у бек-офісі. Також, в новому ЦНАПі проводитимуть прийоми громадян керівництвом міста, начальниками структурних підрозділів.

ЗакарпатПост