Закарпатця, що силою утримував у себе громадян Індії, взяли під варту

Підозрюваному, який утримував у неволі іноземців для подальшого незаконного переправлення до країн ЄС, обрано запобіжний захід

Слідчі поліції Великого Березного за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції продовжують досудове розслідування у справі щодо утримання в неволі трьох іноземців, з метою незаконного переправлення останніх до країн Європейського Союзу. Поліцейські встановили, що до кримінального бізнесу причетний 41-річний житель селища Великий Березний. У себе вдома чоловік утримував у неволі трьох громадян Індії, де бив іноземців та за сприяння у перетині кордону, вимагав у кожного по 3500 тисячі доларів.Усвідомлюючи, що перебувають у безвихідному становищі, іноземці втекли від зловмисника та звернулися по допомогу до поліції.

Поліцейські спільно зі співробітниками Управління СБУ провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта та у приміщенні магазину, який йому належить. В останньому правоохоронці виявили сплановані маршрути для нелегального перетину зеленого кордону та паспорти, що належать вихідцям з країн Азії. Також виявили і приміщення, де ймовірно переховували іноземних клієнтів, перед безпосереднім переправленням до ЄС.Зібравши достатньо доказів слідчі поліції повідомили 41-річному чоловікові про підозру у вчиненні одразу двох злочинів. Йдеться про незаконне позбавлення волі людини (ч.2 ст. 146 ККУ) та сприяння в незаконному переправленні через державний кордон України (ч.3 ст.332 ККУ).Окрім цього слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сьогодні суд розглянув клопотання та обрав для фігуранта цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування у справі триває.Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Ужгородська окружна прокуратура, повідомляє поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост