Закарпатець побував у країні, де можна одружитися з покійником

Франція – єдина у світі держава, де можна одружитися з покійником, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Законодавство допускає такі незвичні шлюби. Зазвичай це необхідно, якщо наречена вагітна, а наречений помер до одруження. У цьому випадку реєстрація можлива тільки з дозволу  президента. Правда, такий вид шлюбу не дає права на спадкування майна померлого чоловіка.

Загалом під вінець французи не поспішають, хоча шлюбний вік законодавство визначило з 15 років для дівчат і з 18 для хлопців. Скоріш за все, ці норми потрібні були для емігрантів з ісламських держав, а не для корінного населення.

У ранньому віці у Франції не одружується майже ніхто. Шлюби переважно пізні. Багато хто живе все життя у цивільному шлюбі. Жінок це влаштовує. Вони в молодості активно будують кар’єру і народження дітей зовсім не входить у їхні плани. Там нормально народжувати первістка після  30-40 років.

Утім навіть після цього відповідального моменту мало котра жінка сидить вдома, як у нас у декретній відпустці. Дітьми займаються няні.

Із 2015 року там дозволені одностатеві шлюби і саме там найчастіше узаконюють стосунки наші земляки, які кохають представників своєї статі.

Загалом хоч Франція і гарна, і цікава країна, треба пам’ятати, що в нас також є багато унікального. Тож власну роль применшувати також не потрібно, адже самі ж французи так пишаються своєю культурою і мовою, що іншими, знаючи хоч десять мов, принципово не заговорять. А ми ж повинні бути кращими за всіх! • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост