Майже чверть мільйона гривень сплатить фірма за пошкоджений газопровід

Трохи більше ніж 234 тис грн заплатить приватна фірма за пошкоджений газопровід у с.Велика Бийгань. Фірма займається ремонтом доріг. Однак, проводячи такі роботи, її представники неодноразово пошкоджували підземні газопроводи спеціалізованою технікою. Так, 31 березня внаслідок аналогічного випадку майже 400 споживачів залишилися без газопостачання.

Такі ситуації нерідко стаються саме тоді, коли проводяться сільськогосподарські або ж інші роботи із залученням спецтехніки. У поточному році в Закарпатській області сталося близько 16 аналогічних випадків.

Як відзначає старший майстер служби експлуатації систем газопостачання Мукачівського відділення АТ «Закарпатгаз» Роман Книшов, останнім часом почастішали випадки пошкодження підземних газопроводів через те, що земляні роботи проводяться поспіхом, без погодження з газовим господарством. Тому для проведення земельних робіт необхідне погодження газового господарства. 
 

«Якщо ви плануєте прокладати на своїй території підземні комунікації, вести будівельні роботи, чи залучати сільськогосподарську техніку для польових робіт, слід звернутися до територіального відділення газового господарства, аби провести обстеження та виявити місця проходження газопроводу. За потреби земельні роботи проводяться під наглядом спеціаліста та для споживачів є абсолютно безкоштовно», — пояснив Роман Книшов.

У Закарпатгазі наголошують: у разі пошкодження газопроводу всі відшкодування за ліквідацію наслідків, а також вартість об’єму газу, що витік, лягає на винуватця пошкодження. Сума відшкодування залежатиме від тривалості витоку газу, діаметру газопроводу, кількості відключених від газопостачання споживачів тощо, повідомляє АТ Закарпатгаз.

Як виглядають пошкоджені труби та що про це каже фахівець — у відео:

ЗакарпатПост