56-річний закарпатець застрелив 40-річного брата і жив із тілом у одному будинку 10 днів

Подія сталася ще торік, утім суд лише нещодавно виніс вирок у справі.

А того вечора в Хустський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Забрідь Хустського району сталося побутове вбивство, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Правоохоронці встановили, що близько 20-ї години в оселі виник конфлікт між двома рідними братами віком 40 і 56 років. Під час сварки старший з братів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, схопив мисливську рушницю (зброя незареєстрована), здійснив постріл крізь двері та влучив братові в голову та плече. Від отриманого вогнепального поранення потерпілий помер на місці події.

Свою провину вбивця не визнав і на суді пояснив, що вони з братом жили в одному будинку, який розділили між собою, зробивши окремий вхід до частини, в якій проживав брат, а в середині оселі, щоб не було доступу до поділених частин, міжкімнатний прохід забили дошками. Таким чином, будинок складався з двох відокремлених частин, в одній із яких проживав він, а в іншій брат.

«То було свято. Ми зранку розпивали спиртні напої у братовій частині будинку, після чого він пішов у центр села, а я ліг спати. Через деякий час я розбудив його, і під час розмови між нами виникла сварка, брат питав про батьківську рушницю, на що я відповів, що віддав її знайомому. Тоді він ударив мене в обличчя, після чого я прогнав його. Брат пішов. Після цього я випив три чарки горілки, а потім взяв рушницю і вистрелив у бік кімнати брата . Стріляв для того, щоб брат знав, що рушниця у мене і я його не боюся.  Однак умислу на вбивство не мав, коли стріляв, був переконаний в тому, що брата вдома немає», – запевнив він.

Тим часом чоловік сестри  братів зізнався, що сварки між ними виникали часто.

«Вони вживали спиртні напої та часто сварилися між собою. Точної дати не пам`ятаю, коли саме це було, дружина повідомила, що їй телефонувала сусідка братів та сказала, що в одного з них уже близько тижня у кімнаті постійно горить світло. Після цього ми разом з дружиною зателефонували старшому брату і спитали про молодшого, однак він повідомив, що нічого не знає, мовляв, двері на кімнаті зачинені. Тоді я попросив його вибити двері і зайти до кімнати. Він зайшов у кімнату і сказав, що бачить труп брата. Почувши це, я одразу зателефонував голові села, з яким зустрілися в центрі і викликали працівників поліції. Разом ми пішли до будинку братів. На місці події старший з братів сказав, що випадково вистрелив у стіну кімнати, хотів налякати брата, бо перед тим він його побив. Дійсно у стіні, а саме у проході, де двері забиті дошками, були дірки від куль. Тіло лежало на підлозі біля дверей і газової плити, і в його руці був ніж.  У цей час старий брат був спокійний, нормально себе поводив. У кімнаті знайшли рушницю, яку одразу вилучили працівники поліції. А після проведення слідчих дій забрали і його», – наголосив чоловік.

Цікаво, що вбивство сталося на Різдво, а тіло виявили аж 17 січня… і до того часу чоловік спокійно жив у одному будинку із трупом брата. Невже він не розумів, що той мертвий, або думав, що все йому зійде з рук?

Але не зійшло, бо суд визнав його винним в умисному вбивстві і засудив до 10 років позбавлення волі • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост