АНОНС. Чому в закарпатців крадуть Бога

Відколи світ охопила пандемія, щоразу з наближенням релігійних свят наші земляки з острахом чекають, чи не запровадять черговий локдаун. Торік перед Пасхою карантин ввели по всій Україні, далі з 8 січня, на Різдво, так само по всій державі почався локдаун… Тепер Закарпаття щойно вийшло з червоної зони, у якій було майже місяць, як уже  чиновники почали закликати народ не ходити до церкви на Великдень, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Здавалося б, благородні наміри – аби уникнути захворюваності, але люди почали віддалятися від Бога. Чому це погано? Передусім через те, що почала зростати злочинність. Навіть обкрадання церков за останній рік у області почастішали.

Згадаймо хоча б, як торік у січні троє дітей обчистили храм в Ужгороді, або випадок у березні у Сваляві, коли злодій перехрестився, обробив руки антисептиком і виніс гроші з церковної скриньки. Чи нещодавнє пограбування, коли  наш 24-річний земляк обікрав церкву у Стрию. Чи мукачівського злодія, який із церковного подвір’я поцупив ялинку. Загалом подібних випадків багато і крадуть не лише з церков, найчастіше жертвами стають знайомі та незнайомі люди, перехожі на вулицях чи просто старенькі, від яких і красти фактично немає що.

А скільки у області аварій, скільки п’яних та під впливом наркотиків за кермом, скільки смертей на дорогах. І як не дивно, найбільше їх саме на релігійні свята. Хіба люди з Богом у серці будуть напиватися так, що їх ноги ледве доносять до машини і потім всідатися за кермо й свідомо наражати інших на небезпеку…

Та найстрашніше, що може бути – це вбивства.

Пригадуєте на Різдво гучне вбивство двох діточок у Тячеві, яке скоїв мешканець Буштина. Тоді ж він до непритомності побив їхню матір, яку покликав на свята до батьків із іншої області. Цей випадок наробив стільки шуму, що про нього писали навіть провідні європейські газети. Якби ця пара на свято пішла не в сауну, а до церкви, то навіть якби й заразилася коронавірусом, яким лякають на кожному кроці, та принаймні усі б залишилися живими.

На жаль, люди втрачають у серці не лише Бога, але й усе добре та прекрасне, черствіють… і  поводяться зовсім не по-людськи із тими, хто захворів повідом… найчастіше через накручування ситуації Інтернетом та телеканалами. Це переростає навіть у ненависть у окремих випадках. Якось нещодавно довелося чути розмову двох жінок • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост