39-річна багатодітна мати народила хлопчика і підкинула сусідці. Дитя замерзло на порозі будинку

Випадок жінку шокував. На своєму власному повір’ї одного прекрасного дня вона виявила новонародженого хлопчика, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Подія трапилася на Прикарпатті. Дитину підкинула жінці сусідка. І хоч та негайно викликала швидку та поліцію, малюк, на жаль, не вижив, помер ще дорогою до лікарні. Він був дуже маленьким – менше двох кілограмів вагою і до того ж кілька годин пролежав на холодному цементі, був дуже виснаженим і замерзлим.

У пологовому будинку розповіли, що температура для дитини була смертельна. Більше того, ймовірно, що малюк втратив частину крові, адже пуповина не була перев’язана.

Як повідомляють «Надзвичайні новини», Надію тієї ночі розбудив тривожний гавкіт собаки. Вона вийшла з будинку і побачила маленький згорточок. Пенсіонерка не повірила власним очам. Там лежав новонароджений малюк. Дитина була замотана в ганчір’я. Жінка підняла немовля і занесла до хати, одразу спробувала відігріти.

Тим часом викликала швидку, а потім разом зі знайденим хлопчиком поїхала в лікарню. Пенсіонерка хвилювалася за нього більше, ніж рідна мати.

«Я молилася за ту дитину, щоб вижила», – каже зі сльозами на очах жінка.

Але молитва не допомогла. Дитинча померло.

«Дитина важила 2 кілограми 160 грамів. Ця вага для неї була смертельною, – розповідає завідувач акушерського відділення  Калуського пологового будинку Леся Григорів. – Тим більше, було переохолодження, частина крововтрати».

Що ж то за мати, що покинула на вірну смерть власну дитину? Поліцейські жінку вирахували швидко. Нею виявилася 39-річна сусідка Надії Ольга. Вона має сім’ю і трьох дітей.

«Жінка одружена, має чоловіка. Вона підтвердила той факт, що дійсно народила дитину сама близько 12 години ночі, а над ранок, близько 6 години, замотала хлопчика у ковдру і поставила на поріг сусідці, –  запевняє речниця поліції Івано-Франківщини Христина Максимчак

Чому вона так зробила? Які для цього були причини? На жаль, про це горе-мати правоохоронцям не повідомила.

Свою вагітність породілля ретельно приховувала. Сусіди і гадки не мали, що вона носить під серцем дитя. Про неї відгукуються недобре, кажуть, що вона крадійка і від неї самі проблеми.

«Ми її знаємо лише з поганого боку, – наголошує односельця Олена. – Чи була загнана у глухий кут? Чи довели її? Чи вона така є? І гадки не маю!»

«Як тільки вони до нас переїхали, ми допомагали чим могли, – зізнається інша сусідка Василина. – але потім ми побачили, що то там, то тут щось зникне. Тож ми почали сторонитися!»

Хата Ольги зараз порожня. Сама вона у поліції, а чоловік забрав дітей і виїхав із села. Односельці ситуацією просто шоковані, зізнаються, що не вкладається в голові. Як людина, яка має вже дітей, могла так відкинути від себе власного сина.

Ользі вже оголосили підозру у скоєнні злочину. Слідчі додають, що якщо дитина була непотрібною, не варто було її залишати на сходах, краще було віднести до «Вікна життя», яке в Івано-Франківську діє вже шість років. Цікаво, що першу і єдину за весь час дитину туди принесли у минулому році. Тож якби Ольга здолала 50 кілометрів, її малюк принаймні залишився б точно живим. А так… і малюка нема, і сама жінка, скоріш за все, опиниться за гратами, адже так халатно поставитись до рідної кровинки може лише людина, якій справді начхати на долю малюка • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост