Мукачево пропонує Укрзалізниці долучитися до реконструкції залізничного вокзалу

Міська рада звернеться до «Укрзалізниці» щодо ремонту вокзалу.

Реклама в газеті 050 219 95 00

Депутати Мукачівської міської ради на черговій сесії міськради звернуться до акціонерного товариства «Укрзалізниця» та регіональної філії «Львівська залізниця» з пропозицією відреставрувати будівлю залізничного вокзалу в Мукачеві.

Як відомо, Мукачівська міська влада виділить понад 13 мільйонів гривень з місцевого бюджету на реконструкцію привокзальної площі.

Проєктом передбачена заміна дорожнього полотна, організація дорожнього руху з облаштуванням автостоянки, зупинка для екскурсійних автобусів, освітлення площі led-ліхтарями та благоустрій території. Зокрема на проїжджій частині встановлять асфальт товщиною 15 см., тротуари викладуть ФЕМ-плиткою, центральний вхід гранітним каменем.

Мукачівська міська влада пропонує Укрзалізниці долучитися до реконструкції залізничного вокзалу, капітально відремонтувати фасад будівлі, облаштувати платну парковку на прилеглій території до вулиці Вокзальна.

Також у зверненні йдеться про необхідність облаштування колії міжнародного пасажирського сполучення Мукачево-Будапешт до будівлі вокзалу за європейським стандартом 1435 мм., зараз відстань між платформами понад 500 м, що вкрай незручно для пасажирів.