Параліч після вакцинації: жінка отримала щеплення CoviShield, а через три дні її госпіталізували

Своєю чергою Кабмін установив розмір компенсацій у разі інвалідності чи смерті після вакцинації

Параліч після вакцинації — 53-річну киянку госпіталізували на третій день після щеплення препаратом CoviShield. Чи є зв’язок між щепленням і паралічем, з’ясовує спеціальна комісія. Тим часом уряд установив розмір компенсацій у разі інвалідності або смерті внаслідок вакцинації від коронавірусу.

Про які суми йдеться і який шлях треба пройти, щоб отримати виплати, йдеться 27 квітня в сюжеті ТСН.

Пані Ольга майже місяць прикута до ліжка. Все що нижче рук вона не відчуває. Жінка щепилася препаратом CoviShield. На другий день піднялася температура. На третій її паралізувало.

Пані Ользі діагностували мієліт — запалення спинного мозку. Це захворювання провокує інфекція, однак ані в крові, ані в лімфі інфекції не знайшли.

“Я не виключаю зв’язку з вакцинацією лише на тій умові, що були виключені інші інфекційні агенти”, — говорить завідувач відділом нейроінфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Павло Дяченко.

Такі припущення він зробив, бо в авторитетних медичних журналах були публікації, де науковці розглядали випадки поперечного мієліту після вакцинації.

Не більше сотні випадків на мільйони щеплених по всьому світу. І науковці продовжують вивчати , чи може вакцина спричинити параліч. В Україні також, як у всьому світі, кожен складний випадок вивчає спеціальна комісія. Лише вона може дати остаточний висновок.

ЗакарпатПост