Усі підрозділи МВС будуть переведені на посилений режим роботи

Усі підрозділи МВС готуються до забезпечення публічної безпеки під час травневих свят.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Напередодні травневих свят відбулась селекторна нарада під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

“Починаючи з першого травня Україну чекають тривалі свята – Великдень, травневі свята та дні пам’яті й вшанування жертв Другої світової війни. Тому, всі підрозділи МВС повинні бути готові до забезпечення публічної безпеки та порядку на період травневих подій”, – сказав він.

До оперативних штабів увійдуть представники Нацполіції, Національної гвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби. Також під час травневих свят та заходів на чергування заступають авіаційні підрозділи системи МВС.

У свою чергу, голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що від Служби порятунку на чергуванні перебуватиме близько 7 тисяч особового складу та 2 тисячі одиниць рятувальної та спеціальної техніки, а також піротехнічні розрахунки та 8 повітряних суден.

«У разі ускладнення ситуації кількість особового складу та техніки може бути збільшена вдвоє. Також організовано роботу з усіма органами влади, проведено перевірку всіх культових споруд, а інспекторський склад провів протипожежні інструктажі зі священнослужителями», – зазначив голова ДСНС.

За передньою інформацією, на території країни буде працювати понад 13 тисяч храмів, а в релігійних заходах очікувано візьмуть участь близько 1 мільйона осіб.