Цікаве про США: від незнайомця одразу питають, звідки він

Які традиції з’явилися у «нації мігрантів» за 300 років незалежної Америки? І який же він – американський спосіб життя? Пропонуємо ознайомитися з найбільш цікавими фактами про США і жителів цієї держави, пишуть Цікаві факти.

Менталітет і особливості населення Сполучених Штатів Америки

Нездоровий з точки зору європейця патріотизм – відмітна риса будь-якого корінного американця.

Кожен «янкі» вважає себе нащадком батьків-засновників, які кров’ю і потом здобули незалежність. І таке ставлення до життя виховується в Америці з дитинства.

Американці – справжні трудоголіки. Тут нормально прийти на роботу о 6 ранку або засидітися до пізньої ночі.

Широка посмішка – правило хорошого тону на всій території США. Посміхатися потрібно кожній людині, яка до вас звертається – в іншому випадку вас можуть запідозрити в асоціальній поведінці.

При розмові з незнайомцем після питання: «Як справи?» відразу ж піде питання: «Звідки ви?». Якщо співрозмовник хоч щось знає про це місце – як мінімум, одна тема для довгої розмови вже є.

Будь-який американець дуже багато дивиться новин, і думка про різні країни часто складається через  призму того, що показують по телевізору. З цієї причини багатьох жителів США називають жертвами стереотипів.

Расова сегрегація остаточно нівелювалася в США тільки в 1970-ті роки. Але до цих пір в деяких штатах ставлення до темношкірого населення та корінних індіанців було просякнуте відкритою неприязню. Сучасна політкоректність – одне з головних правил американського світогляду. Це активно проглядається в кіно і серіалах, де суто позитивних персонажів обов’язково повинні грати чорношкірі актори. Останнім часом це стосується і гомосексуалістів.

Поняття «американської мрії» кожен житель Америки розуміє по-своєму. У загальних словах – кожна людина має право отримати те, чого вона заслуговує.

В США майже у всіх є автомобіль, принаймні, мало не кожна сім’я має хоча б один засіб пересування. Здати на права в США можна і потрібно вже в 16 років. Всі автошколи суворо контролюються державою, а частина грошей, відданих за навчання водінню, перераховується до фондів ремонту автодоріг. Буде американець водити автомобіль чи ні – його особиста справа, але він зобов’язаний оплатити навчання.

Важливо: правила дорожнього руху у Штатах – одні з найжорсткіших у світі. Хабар патрульним поліцейським давати марно – стежити за дорогою – не найпрестижніше заняття в поліції, і копи найчастіше без зайвих розмов заарештують порушника.

У США вважається неприйнятним довго жити з батьками. Практично відразу після повноліття діти намагаються знайти житло, через це приблизно 40% житлоплощі в країні перебуває в здачі/оренді.

Американці дуже пишаються своїм походженням, вони люблять розповідати, ким були їхні предки, наскільки відсотків вони належать до тієї або іншої нації.

Для американця абсолютно нормально взяти кредит на автомобіль або будинок – вони постійно живуть у боргах.

Національними видами спорту в США вважаються американський футбол і бейсбол – їх розвивають на всіх рівнях. На третьому місці за масштабом суспільного інтересу – хокей, хоча канадцям південні сусіди все-таки поступаються.

Однією з найбільш неприємних рис характеру пересічного американця є те, що у нас прийнято називати «стукацтвом». Для такої поведінки у США є власний термін – Neighborhood watch – сусідський дозор. Побачивши у дворі, або на вулиці підозрілу людину, жителі обов’язково викличуть поліцію, в деяких випадках, за це належить нагорода.

Високий рівень безробіття в США ніяк не пов’язаний з відсутністю вакансій. Просто, розмір допомоги по догляду за дитиною в деяких штатах прирівнюється до середньої зарплати. Люди, які не бажають працювати, активно цим користуються • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост