Подружжя успішно клонувало собаку після його смерті

Звісно, зробити так само хочеться дуже багатьом. У більшості з людей хоча б раз у житті був песик, якого ми любили понад усе. Але, на жаль, життя наших улюбленців набагато коротше за людське і відпускати на райдугу, милих тваринок неймовірно боляче, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Та подружжя Лори і Річарда з Великобританії знайшло чудовий вихід.

У них 30 червня 2015 року помер пес на ім’я Ділан. Звісно, родина побивалася, важко переживала втрату, але реальність довелося прийняти.

Тож одного разу їм прийшла в голову блискавична ідея. У Великобританії вже був випадок, коли ще за життя собаки, господарі її клонували. Тож Лора і Річард звернулися в ту ж компанію і попросили клонувати Ділана. Від них попросили деякі з клітин собацюри, щоб пізніше клонувати.

Господарі самотужки зібрали зразки ДНК і відправили їх до лабораторії в Південній Кореї.

На жаль, зразки надійшли до лабораторії пізніше бажаних термінів, тож із клітинами виникли певні проблеми. До останнього Лора та Річард сумнівалися, що експеримент вдасться. Однак їм дуже хотілося отримати копію свого волохатика і вони молилися, аби все закінчилося успішно.

І диво сталося! Через кілька тижнів клітини почали рости! На 31-й день після отримання зразків ДНК у клініці підтвердили аж дві вагітності!

Щасливі Лора і Річард вирушили в Південну Корею, щоб бути там під час народження цуценят. Вони народилися здоровими і на вигляд точнісінько такі, яким був  Ділан. Подружжя забрало обох малючків і тепер не може натішитись.

Дозволити собі таку процедуру можуть поки що не всі, адже коштує клонування дорого… та й проводиться далеко не у всіх країнах, довкола її легальності досі точиться багато запеклих суперечок. Але дуже хочеться вірити, що невдовзі послуга стане більш доступною і наші улюблені собаки ніколи не вмиратимуть, принаймні їхнє життя можна буде продовжити чудернацьким чином і мати точно таких же малюків, як попередня собака • Більше цікавих життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост