Site icon zakarpatpost.net

Через незаконну передачу земель на Закарпатті ще одному посадовцю Держгеокадастру повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури четвертому фігуранту провадження щодо незаконної передачі понад 50 га державних земель у приватну власність вручено повідомлення про підозру.

Дії особи з числа колишнього керівництва Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області кваліфікують за ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Як вже інформувала Закарпатська обласна прокуратура, посадовці вказаної структури незаконно виділили з державної у приватну власність 53,4 га земель попри обов’язок передати їх одній із об’єднаних територіальних громад. Для цього вони залучили фіктивних заявників, яким безоплатно надали 26 земельних ділянок площею 2 га кожна. У подальшому громадяни зобов’язалися перереєструвати землі на ім’я визначеної службовцями особи. Загальна вартість ділянок, за висновками спеціаліста, становить 780 тис. грн.

До протиправної змови працівники управління Держгеокадастру залучили і підприємця – інженера-землевпорядника, який виготовив проєкт землеустрою та вніс туди завідомо неправдиві відомості. Попри те, що земельні ділянки вкриті лісом, чоловік вказав, що вони мають сільськогосподарське призначення і є сіножатями. Проведеною експертизою підтверджено, що документація, на підставі якої землі вибули із власності держави, не відповідає вимогам земельного законодавства.

Слідчими Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокурорів здійснюється подальше досудове розслідування для встановлення усіх об’єктивних обставин злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

ЗакарпатПост

Exit mobile version