АНОНС. Пенсіонерам доведеться розмовляти з бездушними банкоматами

Нещодавно Міністерство соціальної політики повідомило, що з 1 вересня усі пенсіонери отримуватимуть пенсії виключно на картки. Це не стосуватиметься лише тих, кому більше за 80 років та інвалідів 1 групи, тобто людей, які самі обслуговувати себе практично не можуть.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Добре це чи погано?

Людям нібито спростили життя. Банки просто в захваті. Вони повторюють, що це просто та зручно. Ще б пак. Для них це – додатковий заробіток… а що думають люди?

Більшість опитаних газетою «ЯСНО» пенсіонерів незадоволені, бо для них навчитись користуватись банкоматом – завдання не з простих.

Ужгородці Ірині 68 років. Раніше пенсію їй приносила листоноша, тепер жінка не знає, як вибиратиме гроші.

«Мої діти живуть у Києві, чоловік помер. Користуватись банкоматом не вмію. Постійно бачу, що робиться у місті біля банкоматів. Старенькі безперервно просять зняти кошти сторонніх людей, найчастіше – незнайомців. А серед них можуть трапитись недобросовісні, можуть і обчистити. Мені наперед страшно. А який там галас, коли приходять ромські жіночки. Вони ж також часто не вміють користуватися банкоматом. Особисто мені їх шкода, не засуджую… їх, як і мене, ніхто цього не вчив. Просто вони дуже голосно виявляють емоції і перехожі озираються, думаючи, що щось трапилося.»

Також Ірина наголошує, що біля банкоматів постійно натовпи і вона вважає їх у період пандемії особливо небезпечними.

 «Який це захист людей? – питає вона. – То нас заганяють у квартири і виходити на вулицю не дозволяють, то навпаки – виганяють поміж людей до банкоматів. Якісь дивні у нас закони… ніяк зрозуміти їхню логіку не можу!» І жінка має рацію. Якось наші урядовці незрозуміло чим думають, коли приймають рішення. Бо якщо в Ужгороді ще банкоматів пре достатньо, то у райцентрах їх дуже мало, а в багатьох селах немає взагалі • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост