Закарпатцю, який скоїв смертельну аварію у Солотвині, обрано запобіжний захід

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області обрано запобіжний захід 29-річному закарпатцю, підозрюваному у скоєнні ДТП, внаслідок якої загинула жінка.

Нагадаємо, ввечері 29 березня 2021 року, водій автомобіля «Audi» рухаючись зі швидкістю приблизно 158-187 км/год., не впорався з керуванням та здійснив наїзд на жінку-пішохода, 1978 року народження, після чого транспортний засіб відкинуло на припаркований автомобіль.

У результаті ДТП потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження та загинула на місці події.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України, а саме: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Ухвалою слідчої судді задоволено клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУ НП в Закарпатській області та обрано відносного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 565 тис. 500 грн,

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Про це інформує Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області.

ЗакарпатПост