Страшна статистика: 87% батьків переконані, що оприлюднювати фото дитини без її дозволу вони мають право

Аби не бути голослівними, візьмемо трохи статистики. На жаль, в Україні, жодні підрахунки, пов’язані з Інтернетом не проводяться. Але у світі таких досліджень дуже багато, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Чи знали ви, наприклад, що користувачі Facebook щодня розміщують на своїх сторінках  300 мільйонів фотографій, або близько 136 000 фотографій на хвилину. Також щохвилини публікується 510 000 коментарів та оновлюється 293 000 статусів. Згідно з дослідженням американського порталу «Bartholomew et al»,  у Facebook публікують фотографії своїх дітей  98% активних батьків. Інше дослідження, проведене в Мічиганському університеті також вражає. Згідно з його висновками,  56% матерів та 34% батьків дітей віком від народження до 4 років публікують у соцмережах  інформацію, що стосується їхніх синів та доньок. Ще цікавіший факт: 70% опитаних знали, що опублікована інформація може бути неприємною дитині,  56% оприлюднили дані, які можуть допомогти стороннім знайти їхню дитину, 21% опублікували фотографії, які дитина просила не публікувати. Це підтвердило інше опитування, проведене Інститутом сімейної онлайн-безпеки (FOSI). Цього разу опитали 589 батьків дітей віком від 6 до 17 років. З’ясувалося, що  близько 20% батьків, які мають сторінку в Інтернеті, оприлюднюють інформацію про дитину, яка може завдати їй незручностей у майбутньому. Крім того, кожна десята мати отримала прохання від сина чи доньки про видалення публікації.

Та найгірше, що 87% батьків переконані, що оприлюднювати фото дитини без її дозволу вони мають право. Своє дослідження поведінки батьків у Інтернеті провели і італійці. Як повідомляє газета «Corriere della Sera», 68% опитаних матусь постійно публікують фотографії дітей на своїй особистій сторінці, із них 88% розміщують фотографії без відома та дозволу синів і доньок, а 87% з них вважають, що публікація фотографій – це правильно. Цікаво, що навіть половина матерів, які не публікують фотографії своїх дітей, погоджуються, що оприлюднювати чи ні фото – це їхнє особисте право і від дітей згоди питати не потрібно • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост