На Тячівщині група п’яних молодиків заштовхала хлопця силою в багажник, відвезла в безлюдне місце і закатувала до смерті

Просто не вкладається в голову, до якої жорстокості здатні п’яні молоді хлопці, як вони можуть знущатися над власним другом… і все – через абсолютно несерйозні речі… через конфлікт про те, хто мав розрахуватися за алкоголь у барі, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Нелюдська подія трапилася у червні 2020 року на Тячівщині. Група молодиків добряче напідпитку їхала в автомобілі. Була майже 22 година. Коли хлопці проїжджали одну з вулиць Тячева, між двома з них виник конфлікт. Тоді той, що перебував за кермом, зупинив машину біля складських приміщень і одного з хлопців почали бити кулаками. Потім силою заштовхали нещасного у багажник і переїхали на інше місце. Там дозволили йому вийти і продовжили побиття. Знесилений молодик упав на землю. У той час один із хлопців сів йому на груди і продовжив товкти в область голови, від чого хлопець втратив свідомість.

Після цього компанія закинула непритомного друга в машину і відвезла додому. Попередньо домовившись сказати, що нібито в такому стані підібрали його на дорозі. І коли батьки запитали, що трапилось, вони виклали їм заздалегідь придуману версію.

У подальшому непритомного хлопчину госпіталізували  до Тячівської районної лікарні, де від отриманих тілесних ушкоджень наступного дня він помер внаслідок відкритої черепно-мозкової травми, перелому скроневої кістки та основи черепа. Також у нього констатували множинні гематоми, забій мозку та багато інших травм. Треба лише уявити, як над ним знущалися колишні товариші, адже тіло нещасного перетворилося на криваве місиво.

А вбивцям за скоєне таки довелось відповісти перед судом, а там хлопці розповіли нові цікаві речі. Виявляється, коли їхній товариш втратив свідомість, вони поливали його пивом, аби прийшов до тями. Це ж треба так напитися, аби приводити до почуттів алкоголем!

Ось що розповів один із них на судовому засіданні:

«28 червня 2020 року, я, разом з чотирма знайомими, на моєму автомобілі поїхали з с. Тячівка в м. Тячів, щоб вирішити конфлікт з приводу грошей, що виник у потерпілого чоловіком, що має кличку «Люмій».  Приїхавши в  Тячів, ми зустрілися з ним, зайшли в кафе, де вживали алкогольні напої. Вийшовши на вулицю, я побачив, що між потерпілим та двома моїми товаришами , які швидше вийшли на вулицю, виник конфлікт, в ході якого вони штовхали його . Я попросив, щоб вони залишили хлопця у спокої та сказав йому іти в машину. Він сів на переднє сидіння, а я пішов у кафе розрахуватися, оскільки у нього не було грошей. Відтак ми поїхали. Дорогою між нами виник конфлікт з приводу того, хто мав розраховуватись у кафе. Я вдарив його долонею по обличчю. У Тячеві я зупинив автомобіль, усі вийшли і ми почали розмовляти.  Один із нас штовхнув його. Він упав  на землю, а я відійшов. Коли повернувся, побачив, що потерпілий у багажнику. Ми сіли в машину та поїхали в бік села Тячівка. По дорозі звернули на майданчик біля магазину, де відкрили багажник, потерпілий виліз з нього, і ми почали розмовляти. Між нами знову виникла сварка, під час якої я вдарив його по обличчю, і в нього з носа потекла кров. Я пішов до автомобіля, щоб взяти салфетки та воду, а коли повернувся то побачив, що потерпілий лежав на землі, а біля нього стояли хлопці. Я бачив, як один із них вдарив його два рази. Ми допомогли йому сісти в машину і відвезли додому, допомогли йому вийти з автомобіля і поставили біля воріт», – запевнив молодик.

Свідчення давав на суді і брат померлого .

За його словами, того вечора йому зателефонувала сестра і повідомила, що брата побили. Він поїхав до батьків, з якими проживав брат, і побачив багато людей біля хати та автомобіль швидкої.

«Швидка повела брата в лікарню. Я теж хотів їхати за ним, однак мене зупинив один із хлопців і попросив підвезти в Тячів. Я його підвіз, і по дорозі запитав, що сталося з братом, на що він відповів, що їхав на автомобілі з Тячева і підібрав його на вулиці. Біля лікарні двоє інших розповіли, що брат валявся на полях біля газового господарства, був побитий, а вони його підібрали і відвезли додому», – наголосив чоловік.

Шкода, що у хлопця так рано і так трагічно обірвалося життя. А його катів суд засудив до 9 років позбавлення волі і зобов’язав сплатити батькам  моральну шкоду. На жаль, випадок катування із зштовхуванням у багажник та садистським побиттям на Тячівщині далеко не перший. Раніше  газета ЯСНО писала про інший, щоправда, менш трагічний. Незрозуміло, чому місцева молодь з’ясовує стосунки у такий нелюдський спосіб • Більше життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост