Мама нагодувала юшкою з грибами: у Чернігові слідом за сестричкою помер 7-місячний хлопчик

Від 27 квітня маленький Віктор перебував у важкому стані на ШВЛ.

У реанімації Чернігівської дитячої обласної лікарні помер 7-місячний хлопчик, який отруївся грибами. Дитини не стало 2 травня.

Про це повідомив головний лікар закладу Олександр Карета, передає ТСН із посиланям на Суспільне.

За його словами, маленький Віктор помер від того, що токсини отруїли його організм, внаслідок чого припинили працювати внутрішні органи. Хлопчика до лікарні доправили в комі. З 27 квітня 7-місячний Віктор перебував у важкому стані на ШВЛ.

Нагадаємо, трагедія сталася у селі Олександрівка Добрянської громади 26 квітня. Там мати нагодувала чотирьох дітей юшкою з грибами. 27 квітня двох дітей – 7-місячного Віктора і 5-річну Аліну – доправили непритомними до лікарні.

Вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні Аліна померла, у дівчинкивідмовили внутрішні органи

Як повідомляла ТСН, Зле двом братикам і двом сестричкам стало після супу з першими весняними грибами, що дорослі назбирали в лісі поруч із домом. Симптоми отруєння – кволість та блювання – спершу проявилися в немовляти. Потім уночі почало судомити у його сестричку. І ще двом дітям стало зле на ранок. Загалом у родині п’ятеро дітей.

“Самих грибів діти не їли, їли картоплю і юшку з картоплі. Я навіть уявити собі не могла, що таке може трапитися, ми не вперше беремо. Було все нормально до цього випадку”, – запевняє мама дітей Євгенія Алєксєєнко.

Найстаршого хлопчика, який живе з бабусею і грибну юшку не їв – соцслужби тимчасово вилучили з сім’ї. 

Лікарі вкотре попереджають, що гриби – не їжа для дітей. “Гриби дуже важкі на шлунок, це по-перше, по-друге, багато ж грибів дійсно умовно їстівних і їх треба добре знати, щоб правильно збирати, обробляти і правильно готувати”, – каже завідувачка відділення анестезіології і інтенсивної терапії Чернігівської обласні лікарні Ольга Балан. 

ЗакарпатПост