Рятувальники виявили екіпірування загиблого на Закарпатті туриста з Києва

4 травня рятувальники виявили на схилі гори Магура лижну екіпіровку загиблого в Карпатах туриста з Києва: лижі та шолом.
На думку рятувальників, саме лижі (досить широкі з велику парусність) при сильному поривчатом вітрі могли бути причиною зриву туриста з зледенілого гребеня.

Другим важливим чинником падіння його, були лижні черевики з відносно плоскою підошвою. Вони не призначені для тривалої ходьби по сніжному схилу, на відміну від скітуровських, де на підошві приклеєний вібрам, пише 4sport.ua

Повідомляє Євген Чізмар:
“Сьогодні о третій годині дня мені зателефонував мій напарник Вася Фечко і повідомив, що лісник на г. Магура знайшов якісь лижі.
Через годину мені вдалося зв’язатися з ним. Це Василь Крьока з Березняків який активно брав участь в пошукових і транспортувальних роботах разом з нами. Лижі білого кольору були виявлені на схилі, на висоті приблизно 1300 м. г. Магура нижче гребеня метрів 50 по лінії падіння Олексія в кулуар.
Набагато нижче по гребеню на розвилці він ще знайшов червоний шолом з жовтими смугами (на Олексієві був чорний). Лижі досить широкі і при сильному вітрі вони могли бути причиною зриву Олексія зі зледенілого гребеня.

Другим важливим чинником падіння його, були лижні черевики з відносно плоскою підошвою. Вони не призначені для тривалої ходьби по сніжному схилу, на відміну від скітуровських, де на підошві приклеєний вібрам. “

ЗакарпатПост