Закарпатка поділилася враженнями про країну, де живуть найщасливіші на планеті люди

Українська спортсменка та екстремалка  Мирослава Беца поїхала в Норвегію не тільки, щоб помилуватися красотами, вона хотіла відвідати енергетичні місця сили, відчути той спокій, який там витає у повітрі. Своїми враженнями про мандрівку вона поділилася з читачами газети «ЯСНО».

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

За словами дівчини, ще вдома вона зрозуміла, що там можна перезавантажитись, почерпнути енергію, зарядитись нею і помітити багато цікавих речей, яких у повсякденному житті ми не встигаємо побачити, бо постійно перебуваємо в метушні.

«Там, спокійно гуляючи, я мала можливість спостерігати за старшими людьми, які просто приходили на берег фьорду, пили там каву, сиділи, говорили. Я відчувала їхній душевний спокій, врівноваженість і це було прекрасно! Це мене дуже вразило! Бо наш сучасний світ – світ прогресу, технологій, швидкого темпу, руху, і ми часом не знаємо, куди поспішаємо, за чим женемося. Цей поспіх тягне за собою хвороби і захворювання навіть не фізичного, а психологічного плану. Психіка сучасної людини нестійка,  часом перебуває на межі розриву. Зовні ніби людина здорова, активна, працює, займається спортом, щаслива, на обличчі з посмішкою, а в душі в неї може коїтися страшне, вона може хвилюватися, плакати, страждати. Побачивши той світ, ті краєвиди, людина переосмислює своє життя, свою поведінку», – розповіла вона газеті «Ясно».

Загалом Норвегія вражає красою краєвидів. Гори там – не українські Карпати, а скелі, хоча водоспади дещо схожі на наші, але їх там значно більше. «Мене там багато що дуже здивувало в приємному значенні слова. Якщо брати природні пам’ятки, то це, звісно Язик Троля. Це – візитна картка Норвегії, такий собі виступ у скелі на висоті близько 700 метрів. За формою він справді нагадує язик. Добратися туди не так просто, потрібно подолати 13 кілометрів підйому скелями, камінням. Там, якщо стати на край язика, внизу можна побачити величезну прірву, фьорд, воду, фантастичну панораму. Це – неймовірні відчуття! Просто спиняється подих!  Мені там приходили в голову світлі, позитивні, радісні, щасливі думки. Я дуже рада, що там побувала! Рекомендую всім, у кого є можливість там перезарядитись, усамітнитись. Потім була ще цікавинка – Кйорагболтен – камінь-горошина. Він  застряг в ущелині над прірвою висотою в 984 метри. Кьерагболтен нерідко називають найнебезпечнішим каменем у світі, що підвищує ажіотаж навколо нього. Це – дійсно крута родзинка Норвегії. Заходити туди було страшнувато. Я витягнула руку, хтось витягав ногу, хтось туди просто залазив, адже внизу прірва і таке враження, що камінь може у будь-яку мить впасти, хоч він там «зависає» уже багато років. Норвезькі водоспади просто унікальні. Їх більше сотні, а 14 із них вважаються найвищими у Європі. Ми біля деяких фотографувалися», – наголосила Мирослава • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост