Запобіжний захід тримання під вартою для керівника ГО “Доста Україна” Павла Павлова скасували без виклику на судове засідання

Запобіжний захід тримання під вартою для керівника ГО “Доста Україна” Павла Павлова скасували без виклику на судове засідання всіх сторін. Прокурори готують скаргу на ухвалу Закарпатського апеляційного суду щодо цієї справи. Про це сьогодні, 6 травня, Суспільному повідомила речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк.

Нагадаємо, 9 березня Павлову, якого обвинувачують в скоєнні 2017 року смертельної ДТП біля Ужгорода, міськрайонний суд призначив 6 років ув’язнення. Також тримання під вартою до початку дії вироку. За словами речниці прокуратури, він не дочекався проголошення вироку і пішов із зали суду, тому його оголосили в розшук. А наразі справу переглянули і змінили запобіжний захід.

“Вона була розглянута одноособово, тобто без виклику сторін і ми вважаємо, що це є порушення, будемо оскаржувати до Верховного суду в касаційному порядку. Також ми не погоджуємося з м’якістю покарання. Прокуратура не погоджується з мְ’якістю покарання. Прокуратура у судових засіданнях наполягала на 8 роках позбавлення волі і тому нами подана ще відповідна скарга до апеляційного суду”.

У Закарпатському апеляційному суді пообіцяли прокоментувати ситуацію о 15:30.

ЗакарпатПост