Замовником провокативних листівок у Берегові, є особа з Російської Федерації

Закарпатські правоохоронці встановили групу зловмисників, причетних до розклеювання провокативних листівок в Берегові.

Поради Здоров’я

Поліцейські Закарпаття та  співробітники регіонального управління  Служби безпеки України встановили причетність киянина та двох жителів Дніпра  до злочину щодо порушення рівноправності громадян. Йдеться про розклеювання на Берегівщині провокативних листівок з погрозами, адресованими українцям угорського походження

Нагадаємо, нещодавно поліцейські  зафіксували факт поширення на Берегівщині листівок з погрозами українцям угорського походження. Слідчі Берегівського районного відділу поліції кваліфікували такі дії зловмисників за ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України, тобто порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, поєднані з погрозами.

Поліцейські разом зі спіробітниками УСБУ в Закарпатській області проводять активну оперативну роботу. В результаті зараз вже встановлено трьох осіб, причетних до розклеювання провокативних листівок з погрозами представникам угорської нацменшини. Йдеться про двох жителів Дніпра та мешканця Києва.

Фігурантам слідчі поліції за процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні вказаного злочину та вже провели обшуки за місцем їх мешкання.

Підозрювані розповідають, що шукали роботу по оголошеннях в Інтернет-мережі. Там наткнулися на пропозицію розклеїти провокативні листівки, за що було запропоновано 200$. Також зловмисники зазначають, що «роботодавець» їм невідомий, дії координувалися тільки за допомогою Інтернет зв’язку.

Однак правоохоронцям вже відомо, що замовником є особа з Російської Федерації.

Досудове розслідування у справі триває і надалі, повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.