Директор одного з підприємств, самовільно привласнив земельну ділянку в Ужгороді

В обласному центрі Закарпаття на вулиці Підгірній приватний підприємець, всупереч чинному законодавству, привласнив земельну ділянку та побудував там об’єкт нерухомості.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Поліція викрила на махінаціях із землею директора однієї з приватних фірм, які функціонують в Ужгороді. У ході досудового розслідування, слідчі поліції встановили, що фірма, якою керує 42-річний житель Львова, протягом кількох років здійснювала підприємницьку діяльність у приміщенні, яке розташоване у центрі Ужгорода, а саме на вулиці Підгірній.

Згодом, за рішенням керівництва товариства, будівлю було знесено, а на її місці побудували новий об’єкт. Однак, у процесі зведення новобудови, бетонний фундамент вийшов за контури старої будівлі, зайнявши комунальну землю. Оскільки жодних дозвільних документів на ділянку у громадянина не було, зведення чотириповерхової будівлі на місці старого об’єкту вважається незаконним.

Так, своїми умисними діями, фігурант заподіяв значної матеріальної шкоди та підозрюється у вчиненні злочину за ч. 1 та ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України, а саме самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному власнику та самовільне будівництво будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці.

Наразі у справі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Головного управління поліції Закарпаття.

Оперативний супровід у справі ведуть співробітники сектору захисту інтересів суспільства і держави. А за скоєне фігурантові загрожує обмеження волі на строк до трьох років, повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.