Нові правила нарахування: як зберегти субсидії на оплату комунальних послуг

У Мінсоцполітики кажуть, щороку виявляють до 5 відсотків тих, хто на субсидію подався, але статки має достатні для оплати комунальних.

Зміни, що стосуються мільйонів українських родин — йдеться про субсидії. Цьогоріч договори про їх отримання не подовжуються автоматично. Що потрібно зробити, щоби зберегти допомогу від держави на оплату комунальних, та скільки у вас залишилося часу, йдеться 10 травня у сюжеті ТСН.

Адресну фінансову допомогу — субсидію, в Україні отримують понад 3 мільйони людей,тобто кожен 10-12-тий громадянин.

Тоді як у Мінсоцполітики кажуть, щороку виявляють до 5 відсотків (а це тисяч 100) тих, хто на субсидію подався, але статки має достатні для оплати комунальних. Тому цьогоріч і потрібно подати повторно заяви та декларації про доходи.

Дані слід оновити. До того ж, форма грошової виплати змінюється, тепер субсидію отримуватимуть лише готівкою. А ще відмінено роботу комісій, як однієї з бюрократичних ланок системи. Бо часто або приймали заяви пачками, не вникаючи в особливості кожного випадку, або робили це на догоду виборцям (це на місцях), зовсім не зважаючи, що хтось із заявників купував авто чи нерухомість, і всерівно вимагав допомоги.

Перелік же того, що враховується загалом не змінився: купівля будь чого на понад 50 тисяч гривень, наявний депозит у цьому ж розмірі чи купівля валюти на ці ж понад 50 тисяч. Якщо ж ваш дохід мінімальний, але в квартиріпрописаний родич, який не проживає з вами — слід просто надати документ, який це підтверджує (довідка з роботи чи навчання приміром).

Щоправда, бланки для нових заявок ще формуються, і з’являться впродовж 5-7 днів. Їх можна подати електронно, або ж записатися телефоном на візит до соцустанови.

Розгляд заяв триває 10 робочих днів, і ще стільки ж займе перевірка через різні реєстри даних у декларації. Допомогу в цей час уже нададуть.

ЗакарпатПост