АНОНС Як закарпатські ревниві жінки прослуховують чоловіків

Не дарма кажуть, що хто володіє інформацією, той володіє світом. Дійсно деколи хочеться знати більше, ніж є така можливість. Наприклад, коли мова заходить про якісь злочини, або особисте життя. Такі бажання виникають у багатьох, але в Україні прослуховування фактично може нести за собою покарання. Утім можна використовувати і цілком законні речі, якщо мова не йде про державні справи. Хоча в цьому питанні ми лише за кілька останніх років  можемо також пригадати чимало скандалів в Уряді, серед вищого керівництва держави, політичної еліти нації, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Отже нині газета «ЯСНО» розбиратиметься з питанням прослуховування. Що можна і що не можна робити, як отримати потрібну інформацію, якщо фізична присутність при цьому неможлива?

Чому люди бояться прослуховування?

Спочатку за роз’ясненнями ми звернулися до кіберполіції. Як-не-як вони займаються електронними пристроями всякого роду… Утім там нам сказали, що прослуховування – не їхня компетенція і прослуховувати конкретну людину можна лише на основі рішення суду. В українському законодавстві такі заходи входять до так званих НСРД – негласних слідчих (розшукових) дій. Щоб прослухати розмови, потрібне спеціальне обладнання, яке мають лише СБУ та МВС. Мобільні оператори розмови не записують.

Це все так. Але як це може зробити жінка, яка підозрює, що в школі проти її дитини використовується боулінг (цькування), припускає, що вчителька постійно ображає її чадо, або що чоловік приводить додому коханку, коли вона у від’їзді, чи що на роботі її обкрадають співробітники?

Насправді в багатьох не раз виникали думки, що їх хтось прослуховує. Передусім мова йде про телефони. Багатьом страшно, що хтось дізнається про те, що вони говорять, хоча зазвичай ці люди обговорюють настільки буденні речі, що вони зацікавити нікого не можуть, наприклад, що приготувати на вечерю, де відпочити, або що купити подрузі в подарунок на ювілей.

В Інтернеті – сотні розповідей, хто і як викрив телефон у прослуховуванні. Багато – курйозних • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост