Знущався над матір’ю: 26-річного закарпатця засудили за домашнє насильство

За доводами прокурора Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури Ярослава Бігорі 26-річного мешканця Виноградова засуджено до 3 років позбавлення волі за домашнє насильство (ст. 126-1 КК України).

Як з’ясовано у ході слідства та доведено прокурором у суді, обвинувачений близько року систематично вчиняв фізичне та психологічне насилля стосовно своєї матері. Він умисно ображав її нецензурною лайкою під час сварок, погрожував, штовхав  та наносив побої. 

Протягом 2020 року чоловік сім разів притягувався до адміністративної відповідальності за ч.ч. 1, 2 ст. 173-2 КУпАП, тобто за вчинення домашнього насильства. Того ж року його двічі засуджено – за спричинення умисного легкого тілесного ушкодження та самовільне залишення військової частини або місця служби. Саме відбуваючи іспитовий строк за останній злочин, чоловік вчинив нове правопорушення. Тому до основного покарання за ст. 126-1 КК України – 2 років позбавлення волі – йому додано ще 1 рік невідбутого покарання за сукупністю вироків.

Вступ вироку в законну силу очікується, триває час на апеляційне оскарження, – інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост