В Укрпошті заявили, нібито бджоли, яких везли з Закарпаття, вже “воскресли” з мертвих

Водночас власник стверджує, що хоч комахи ще гудуть, своєї ролі вони вже не виконуватимуть

“Укрпошта” повідомила, що 8 мільйонів бджіл, які напередодні померли під час транспортування “Укрпоштою”, сьогодні, 13 травня, нібито почали оживати. Оператор пояснив, що комахи перебували в стадії пригнічення або спокою у зв’язку з нестачею повітря.

Про приємну звістку повідомляє пресслужба “Укрпошти”, передає ТСН.

Так, у 118 ящиках з 300, які сьогодні прибули до Іршавського відділення “Укрпошти”, перебувають живі бджоли, які ще вчора здавалися мертвими. 

Як пояснюють в Спілці пасічників України, через те, що велика кількість бджіл активно рухається всередині коробки, температура в ній підвищується, а вентиляція в кузові не регулюється. Також бджоли можуть увійти в стан підвищеної активності і через надмірну вологість, яку бджоли не можуть виділити з свого організму, що може призвести до запарювання, якщо в рамці замість меду свіжий нектар.

Водночас власник бджіл розповів кореспонденту ТСН, що хоч бджоли ще гудуть, своєї ролі вони вже не виконуватимуть. Так, бджоли гули ще вчора, а сьогодні “Укрпошта” почала виправдовуватися. Більше про це дивіться у сюжеті ТСН.

Наразі коробки з бджолами повертаються відправникам, які вже формують нову партію комах для відправки. Частину “реанімованих” бджіл відправники планують повторно переслати замовникам.

В “Укрпошті” також наголосили, що хоч вони і є єдиним поштовим оператором, який доставляє бджіл в межах України, самі її працівники не є фахівцями з бджолярства і не спеціалізується на доставці бджіл – тож, ящики з бджолами перевозяться у тих самих машинах, в яких і решта відправлень.

“Бджолярі перед відправкою мають переконатися, що умови пакування і доставки придатні для того, щоб перевозити бджіл”, – додала пресслужба оператора. 

На додачу “Укрпошта” оприлюднила відео зі складу, де тимчасово зберігаються коробки з бджолами, які ожили. 

ЗакарпатПост