АНОНС. Священник переконує, що збив на смерть і воскресив хлопчика

Священник Сергій Журавльов розповів, як збив на автомобілі і потім воскресив школяра.

Подія, за його словами,  трапилася 12 років тому, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Її він розповідає у багатьох країнах, куди їздить із проповідями. Сам духівник є архієпископом Української реформаторської православної церкви. Незвична пригода трапилася неподалік від Києва.

Себе Сергій Журавльов називає православним реформатором, запевняє, що традиційна церква нині відійшла далеко від того, що проповідував Христос, увібрала в себе дуже багато язичництва і навіть елементів магії.

Тож той випадок він називає періодом прозріння.

«Тоді я їхав за кермом свого автомобіля. Це було на території Сумської області. Я їхав із Києва в Орел через Кролевець. Усе відбулося саме в Кролевецькому районі. Я збив хлопчика-школяра, який їхав на мотоциклі. Хлопці зібрали собі «залізного коня» і хлопчина помчав прокататися на трасу – із одного села в інше. Він підскочив за секунду під мою машину і я наїхав на нього. Удар був смертельним. Свідками стали моя дружина і п’ять наших дітей», – наголосив духівник.

За його словами, удар був неймовірно страшним – із мотоцикла нічого не залишилось, а хлопчик лежав на трасі у калюжі крові і не дихав.

«Я розумів, що він мертвий, – продовжує Сергій Журавльов. – Став на коліна,  припав до тіла хлопця і почав гарячково молитися. Молився так, як ніколи в житті. Та молився не за упокій душі, а за воскресіння, за повернення до життя. І Бог помилував. Його… мотоцикл ні! Загалом у Біблії є лише один взірець молитви за померлого – молитва за воскресіння. Цю молитву практикував сам Месія. Ця молитва була у перших віруючих, у пророків»

Аварія трапилась у п’ятницю на обід, перед вербною неділею, перед лазаревою суботою, у яку згадується воскресіння Ісусом Христом Лазаря. Чоловік думав, що в суботу буде вже вдома, та не так сталося, як гадалося.

«Я волав до Бога! Це був жах, страшні переживання, неймовірний стрес, відчай. Раніше ніколи не потрапляв у подібні ситуації, тим більше, пов’язані із кров’ю та смертю, – каже священник. – Хлопчик був повністю без ознак життя. Я буквально ліг на нього. Фізичні відчуття були такі, що він – частина мого ж тіла. Я відчував його частиною себе. Ніколи в житті з таким я не зіштовхувався. Та й ні за кого в житті так не молився. Але раптом я почав його відчувати і зрозумів углибині, що він повернувся. І так було насправді. Хлопчик ожив, піднявся. Я не тільки це бачив, але й відчував власним тілом».

Та ожити хлопчина оджив, але при цьому був страшенно поламаний. Як наголошує Сергій Журавльов, найбільше постраждала голова.

«Удар був дуже сильний, – каже він. – Я звернув увагу на його голову. Вона була страшнючою, кістки розійшлися, м’якоть клекотала, мозок вивалювався. Це було жахливо. Я притримував кітки, бо боявся, що вони ще більше розійдуться. Дитина була в куртці і я розумів, що всередині все також перебите. Утім, швидка приїхала швидко, що теж диво, бо там на весь район всього декілька машин. Дякуючи лікарям я маю свідчення іншого дива, свідком якого я вже не був. Усе бачили тільки медики. Коли лікар вперше побачив хлопчину, перше, що сказав: «Навряд чи він виживе, у нас навіть немає чим йому допомогу надати, а до Києва у такому стані його довезти неможливо. Та у мене в душі було розуміння: якщо Бог підняв його, хлопець житиме, він повернувся не для того, аби помер у лікарні. Я відійшов у лісопосадку і, поки чекав поліцію, не молився, а говорив з Богом. Дивно, але всередині, незважаючи на все, що сталося, я відчував мир і впевненість, що все буде добре» • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост