Близько 3 тижнів ремонтуватимуть перила на мосту Масарика в Ужгороді. Роботи ще не почались

Від двох до трьох тижнів часу потрібно, щоб відремонтувати обвалені перила мосту Масарика в Ужгороді. Про це сказав директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич. За його словами, зараз в міськраді визначають вартість робіт, а також дату їхнього початку.

Частина перил транспортного мосту, яка обвалилася 7 травня, досі лежить на березі річки. Там поставили тимчасовий дерев’яний поручень. Директор департаменту міського господарства Ужгородської міськради Володимир Бабидорич розповів: планують зробити ремонт тільки обваленої частини перил, повідомляє Суспільне.

“Комісія обстежить ще декілька місць у зв’язку з тим, що є деякі металеві конструкції, які мають іржу, і фарбування, — сказав він. — Тобто буде повністю зроблений поточний ремонт, але не реконструкція. У цьому році реконструкція цього моста не буде у зв’язку з тим, що в нас у бюджеті нема таких коштів – це 84, 5 млн. гривень”.

За словами Володимира Бабидорича, перила мосту обвалилися через застарілість і корозію металу, з якого вони зроблені. Таку причину називає й архітектор Петро Сарваш.

“Металеві, залізобетонні конструкції швидше старіють, ніж, наприклад, 300-літні кам’яні мости. Мости, різні тунелі, гідротехнічні споруди, стадіони – вони мали би обстежуватися регулярно. Мені здається, раз в рік. Це інструментально-технічне обстеження. Є різні прилади – сканери, різна ультразвукова діагностика – які те, що ми не бачимо, ті невидимі пошкодження, проявляють”, — пояснив архітектор.

За словами Володимира Бабидорича, в Ужгороді спеціалісти технагляду щороку проводять перевірка мостів.

Почнуть ремонт перил мосту після того, як визначать вартість робіт.

ЗакарпатПост