До 8 років засудили екс арбітражного керуючого за заволодіння майном Мужіївського золотодобувного родовища

Закарпатською обласною прокуратурою спільно з Офісом Генерального прокурора підтримано публічне обвинувачення в суді у справі щодо розкрадання майна ТОВ «Закарпатполіметали» – єдиного золотодобувного комплексу Мужіївського родовища на Закарпатті.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

За результатами судового розгляду вироком Берегівського районного суду колишнього арбітражного керуючого та керівника низки приватних підприємств визнано винними та засуджено до реальної міри покарання – позбавлення волі на строк 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк 3 роки та з конфіскацією всього належного їм майна.

Під час судового розгляду прокурори довели, що обвинувачені за попередньою змовою між собою, у період 2013-2014 років під час проведення процедури банкрутства заволоділи майном ТОВ «Закарпатполіметали», яке належить Державному підприємству «Укрполіметали» (ч. 5 ст. 191 КК України). Таким чином держпідприємству завдано понад 11 млн грн збитків.

Оскільки засуджені ухилялися від слідства та суду, перебували в міжнародному розшуку, щодо них застосовано процедуру спеціального судового провадження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).